Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krasobruslařka Kovaříková u soudu: S dvěma muži vnikla do domu exmanžela. Zajali jeho přítelkyni

Autor: ljš - 
16. března 2017
07:36

Byli krásný pár, stali se mistry světa a manželi. Pak ale mezi krasobruslaři Radkou Kovaříkovou a Reném Novotným vypukla válka. Před sedmi lety se rozvedli a o rok později došlo k incidentu, za který teď bývalá sportovní hvězda dostala podmínku.

Soud Kovaříkovou s Novotným rozvedl v roce 2010 po čtrnácti letech manželství. Dál spolu ale vedli spory o majetek a krasobruslařka se rozhodla jednat na vlastní pěst.

V rodinném domě na Brněnsku, který však opustila již v roce 2008, totiž prý měla ještě řadu svých věcí. Neměla však klíče a v domě bydlela Novotného nová partnerka. Rozhodla se však použít lest.

K domu vyrazila spolu se svou švagrovou a dvěma statnými muži v době, kdy nebyl její exmanžel doma. Sama se ukryla opodál a svou příbuznou nechala zazvonit s tím, že nese poštu. Když si ji šla Novotného partnerka převzít, obestoupili ji oba muži a spolu v doprovodu Kovaříkové ji odvedli zpátky do domu.

„Přes protesty poškozené všichni vstoupili do domu a muži jí na pokyn Kovaříkové bránili ve volném pohybu a vyhrožovali jí, že to pro ni může být ještě horší. Vyhrožovali i sexuálním násilím. Po dobu dvou hodin ji nutili setrvat v hale domu, aby nemohla přivolat pomoc. Po vynesení věcí ji pak nechali venku před zavřeným domem,“ uvedl podle deníku Právo, který na případ upozornil, soudce Okresního soudu Brno-venkov Dušan Beránek.

Kovaříková u soudu tvrdila, že se o svém plánu radila s právníkem. Údajně netušila, že v domě, který byl stále i v jejím vlastnictví, s Novotným někdo bydlí. Tomu soud ale neuvěřil. Výpověď Kovaříkové obsahuje několik protimluvů. Pokud do domu nechtěla vniknout násilně, protože neměla klíče, musela využít lsti. Měla doprovod dobře fyzicky disponovaných mužů, kteří by možná byli schopni přemoci i případný fyzický odpor, zejména pokud by jim stál v cestě Novotný. Pokud jim v cestě stála jen jeho družka, byla celá situace snazší,“ uvedl soudce.

Krasobruslařka tak může být ráda, že od soudu odešla za porušování domovní svobody a vydírání jen s podmínku na 27 měsíců s odkladem na dva roky, hrozilo jí totiž až osm let natvrdo. Podobně dopadla i její švagrová a jeden z »bodyguardů«. Druhý ale zamíří na 3,5 roku do vězení. Krom vniknutí do domu má totiž na triku ještě napadení na diskotéce. 

Kovaříková s Novotným společně vyhráli mistrovství světa v kategorii sportovních dvojic. Partnery byli i v osobním životě, jejich vztah se ale rozpadl. Kovaříková se po rozvodu ještě v tomtéž roce vdala za režiséra a scénáristu Jindřicha Šimka, se kterým má dceru Kláru.

kraso ( 17. března 2017 13:23 )

Do pismene souhasim s alex.iv: "Novotný je ubožák a Kovaříková světec, že to s tím sebestředným narcisem tak dlouho vydržela. Až mu utekla, tak se zachoval jak největší chudák a odmítl ji vydat vlastní věci. Podmínku by zasloužil on. Tak se může zachovat jen naprosto zakomplexovaný zmetek. Ještě, že neměli děti" Presne tak, jeste ze nemeli deti. A ty by stejne nemeli, protoze ten Psycho ji nutil porad bruslit. Nechtel se smirit s tim,ze by zili jako normalni rodina. Uz mu bylo hodne pres 40 a porad chtel bruslit! Kdyz tak strasne touzil po rodine, jak placal v 13 komnate, tak proc ji nema? Leta zije s pritelkyni, je mu pres 50 a deti porad zadne On , ktery by pani Kovarikove mel libat denne ruce, protoze bez ni by nikdy nic nedokazal! Dokud nezacal bruslit s ni, tak zadne vysledky nemel! Vsichni profesionalove vedi, ze ona byla ta kvetina paru. Na ni se vsichni divali ne na nej! Muze ji byt do smrti vdecny! Je to chudak a do politily se hodi Stejna Karma si ho jednou najde

iFender ( 17. března 2017 07:53 )

Dokud nerikali "Obusku z pytle ven!" tak to nebylo tak hrozny.To mas dobry

11karel11 ( 16. března 2017 21:25 )

Ta Radka je hodně drzá, vlézt k někomu do obydlí. Kdyby René byl hajzl , tak mohl říci, že se mu tam něco cenného ztratilo. Takto se to nedělá. Sice studovala Gympl v Brně, ale prošla hodně lehko. Kromě bruslení nic moc.

bursik ( 16. března 2017 14:52 )

Hruza, nekdy si byvaly Partner plete pojem a dojem.V lete pak jdete v lyzarskem do prace,nebot Vase veci nechce vydat terorista.A pak ho napadne ze zvyku "prijit SI domu" pro cokoliv Proto konsekventne s notarem a advokatem vse pisemne, majetek vyresit,pak rozvod a ihned zrusit bydliste i adresu ex a jak pravi pohadka kuzlatka nikdy neotvirat !!

alex.iv ( 16. března 2017 13:39 )

 Novotný je ubožák a Kovaříková světec, že to s tím sebestředným narcisem tak dlouho vydržela. Až mu utekla, tak se zachoval jak největší chudák a odmítl ji vydat vlastní věci. Podmínku by zasloužil on. Tak se může zachovat jen naprosto zakomplexovaný zmetek. Ještě, že neměli děti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání