Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Syn medvědího táty Chaloupka jde do vězení: Za brutální loupež dostal tři roky!

Autor: zb - 
19. července 2016
15:22

Jeho táta se proslavil Večerníčkem Méďové. Syn Václav (26) zase tím, že s kumpány přepadl poslíčka s pizzou. Ukradené peníze pak roztočil s prostitutkami v nevěstinci. Za loupež jde teď na tři roky do vězení.

Poslal ho tam Krajský soud v Plzni, když zrušil rozsudek Okresního soudu Plzeň – město, který Chaloupka za loupežné přepadení potrestal pětiletou podmínkou. Státní zastupitelství žádalo přísnější tresty, a tak se i stalo.

„Šlo o velmi brutální útok tří lidí proti jednomu muži, který byl předem domluvený a připravený. Soud se domnívá, že takovéto zločiny s brutálním násilím je potřeba přísně trestat. Kvůli brutalitě není možné na ně působit výchovnými tresty, jako to učinil okresní soud,“ řekl předseda odvolacího soudu Eduard Wipplinger.

Chaloupek není navíc žádné neviňátko. Už od patnácti let se nevyhýbá bujarým alkoholickým pitkám a dvakrát se dostal i do křížku se zákonem, V rejstříku trestů má dva záznamy – za ublížení na zdraví a krádež, kdy barmanovi sebral kasírtašku s penězi.

Loupežné přepadení se odehrálo loni v prosinci. „Chaloupek loupež vymyslel. Objednali si pizzu, a když jim jí poslíček přivezl, na ulici před domem ho přepadli. Chaloupek muže srazil pěstí k zemi a pak do něj ještě s druhým útočníkem kopal. Když ho držel za krk a škrtil ho, jeho kumpán sebral poslíčkovi peněženku, kde bylo 17 tisíc korun,“ řekl u Okresního soudu Plzeň – město státní zástupce Michal Klíma. Ukradené peníze si rozdělili rovným dílem a utratili je s prostitutkami v nevěstinci.

Za loupež mu hrozilo až 10 let vězení. Plzeňská soudkyně Lenka Prýcová mu letos v dubnu dala ještě šanci. „Je otázka, co by s ním udělal tříletý pobyt ve vězení, jak navrhovala obžaloba. Pět měsíců ve vazbě je pro něj zadostiučiněním. Navíc musí podstoupit ambulantní protialkoholní léčbu v nemocnici v Praze,“ zdůvodnila Prýcová. Krajský soud měl ale dnes názor jiný a Chaloupka poslal do vězení.

Jaký trest pro kumpány?

Soud zpřísnil tresty i jeho kumpánům. Kevinu Youngovi Gibsonovi (22) prodloužil podmínku ze tří na 3,5 roku. Karel Duchoň (26) pak půjde na 2 roky a 8 měsíců do vězení. Přitom původně dostal pětiletou podmínku. Oba přitom mají stejně jako Chaloupek již několik záznamů v trestním rejstříku.

defakto ( 20. července 2016 08:13 )

... tak at si synáček pobručí v base ...jenže,tam si spíš naplánuje novou akci a seznámí se s dalšími komplici ...

borad ( 19. července 2016 23:10 )

Docela mě zaráží ten původně podmíněný trest. Za loupežné přepadení jenom podmínka? Fakt mě mrzí, že žijeme v takovém státu. Nechápu jak může takový nepřiměřený trest odklepnout jakýkoliv soudce... I ty tři roky mi přijdou málo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání