Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tyran v Nizozemí mučil přítelkyni z Pardubic: Zachránila ji česká operátorka tísňové linky

Muž týral v Nizozemí svou přítelkyni z Pardubic: Zachránila ji česká operátorka tísňové linky (ilustrační foto).
Muž týral v Nizozemí svou přítelkyni z Pardubic: Zachránila ji česká operátorka tísňové linky (ilustrační foto).  (Autor: archiv Blesk.cz)
Autor: dce - 
10. května 2016
12:09

Zoufalá a vyděšená, tak by se dala popsat žena, která volala na českou tísňovou linku 112. Její dceru prý v Nizozemí brutálně týrá její partner a ona nemůže zavolat policii. Sama matka nevěděla, jak v zahraničí věc nahlásit, a tak jí pomohla operátorka tísňové linky, která po 4 hodinách vše vyřešila.

950 kilometrů dělilo od sebe oběť domácího násilí a její jedinou šanci na záchranu. Mladá žena, kterou v Nizozemí fyzicky týral přítel, totiž zvládla zavolat pouze své mamince. Ta, protože nevěděla, jak jinak situaci řešit, zavolala na českou tísňovou linku.

„On ji tam teď týrá, včera večer ji zmlátil, teď mi opět volala, že se ho strašně bojí. Honil ji večer po městě,“ řekla podle serveru TN.cz žena operátorce. Přítel mladé Češky ji držel v domě a nespouštěl ji z očí. Dívka tak nemohla zavolat policii, zvládla v nestřežené minutě uvědomit pouze svou matku.

Telefonát na linku 112 zvedla Veronika Husáková, která se ženou vše začala řešit. „Nebyla jazykově vybavená,“ uvedla operátorka o matce oběti.

Vystrašenou ženu uklidnila a okamžitě zavolala na tísňovou linku do Nizozemí. Telefonát s nimi trval čtyři hodiny! „V Pardubickém kraji je to nejdéle řešená událost na lince 112 se zahraničím,“ uvedla mluvčí.

Do domu v zahraničí nakonec vnikla policie a týranou ženu před agresorem zachránili.

anka ( 10. května 2016 17:50 )

a na to jste prisla jak? Z jednoho nebo ze dvou pripadu v Blesku

SafetyGuard ( 10. května 2016 14:07 )

Pomoc pro oběti domácího násilí představuje i nová mobilní aplikace Safety Guard. Obyčejné zatřepání telefonem, který dnes je prakticky pořád při ruce, spustí skrytý poplach, který ihned zaznamenají operátoři monitorovacího centra a okamžitě pošlou pomoc. Navíc se při spuštění poplachu automaticky spustí nahrávání videa/audia a celá krizová situace se obratem přenáší i ukládá.

pajato73 ( 10. května 2016 13:19 )

no to zas bude telofonni ucet...

XLADI ( 10. května 2016 13:13 )

Doufám že tyran byl také trochu potýrán a při odchodu párkrát spadl po hubě ze schodů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání