Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pedofil unesl miminko z nemocnice, znásilnil ho a zavraždil: Den poté zrušili trest smrti

Vrah pracoval v nemocnici Na Bulovce.
Vrah pracoval v nemocnici Na Bulovce.  (Autor: Blesk)
Autor: ljš - 
2. května 2016
05:20

Už 26 let nehrozí v Česku vrahům šibenice. Trest smrti byl přitom zrušen v době, kdy Českem otřásala hrůzná vražda teprve sedmiměsíční Barborky, kterou sanitář Jaroslav Oplíštil unesl z nemocnice Na Bulovce. Poslanci ale přesto nezaváhali a zákon změnili během necelých dvou hodin. Šlo tak možná o nejrychlejší zrušení poprav na světě. Zrůdný pedofil je díky tomu už rok na svobodě.

Oplíštil byl jako sanitář na dětské oddělení Nemocnice Na Bulovce přijat nepochopitelně i přesto, že byl několikrát odsouzený pedofil. Kromě toho měl také silné sklony k alkoholismu. Alkoholem se posilnil i osudnou noc 30. dubna 1990 a rozhodl se jednat.

Z hospody se vydal rovnou do nemocnice, odkud unesl jedno z miminek. Zpočátku ani netušil, zda si na ubytovnu nese holčičku nebo chlapečka. To zjistil až doma podle růžových dupaček. Malou Barborku pak brutálně znásilnil, a když v bolestech křičela, udusil ji.

Když do jeho pokoje vtrhli ráno policisté, kteří si únos holčičky vyšetřovali, hodil její tělíčko pod postel jako kus hadru. „Nikdo neřekne Oplíštilovi ani jednu nadávku, ani jedno zlé slovo. Přesně řečeno, hovoříme na něj jen to nejnutnější. Všichni máme v obličeji jasně vepsaný výraz zhnusenosti nad touto zrůdou. Oplíštil naše opovržení a ledovou nenávist zřejmě cítí. Těká očima a klepe se strachy, snad si myslí, že ho každou chvíli někdo začne mlátit. Nebo ze svých předchozích sedmi trestů dobře ví, jak vězni zacházejí s podobnými prcačkáři,“ popsal ve svém deníku počátek vyšetřování policejní lékař Karel Vomáčka, kterého na místo povolali.

Oplíštil se pak před policisty i u soudu dožadoval, aby byl popraven. Zřejmě se skutečně bál toho, jak s ním naloží spoluvězni. Měl ale „smůlu“, den po jeho otřesném činu, kdy se zvrhlý pedofil klepal u prvních výslechů, poslanci trest smrti zrušili. Oplíštil tak dostal jen 25 let. Před rokem tak měl být propuštěn na svobodu...

ianka ( 2. května 2016 20:21 )

Ještě, že šla na ten potrat. Nikdo neví, co by teď běhalo po světě za ........

tvujosudzmrde ( 2. května 2016 13:56 )

A bude hůř, muslimaci opichaji úplně všechno, pro ně je 8 léta nevěsta normální věc!

anka ( 2. května 2016 12:52 )

tenkrat bylo zruseni trestu nutnosti, jelikoz ve vezeni byla cela rada lidi jen z politickych duvodu....

prycsvladou ( 2. května 2016 12:27 )

ohrazenice ( 2. května 2016 12:10 )

Amnestie kterou nařídil Havel k 1. lednu 1990. Tehdy bylo propuštěno 90% vězňů. Co na to havloidi ,sluníčkáři a komunisté kteří z Havla udělali kult osobnosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání