Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Trest smrti předávkováním! Indonésie chce pašerákům aplikovat jejich drogy

Autor: lm - 
2. března 2016
23:30

Indonésie přitvrzuje v boji proti drogám! Dealerům narkotik momentálně v asijském státě hrozí trest smrti zastřelením. Nově by mohli být přinuceni spotřebovat veškeré množství drogy, se kterým byli chyceni.

Ze zhruba 250milionové Indonésie je asi 4,5 milionu obyvatel drogově závislých a další stále přibývají. A to navzdory tomu, že v zemi platí jedny z nejpřísnějších protidrogových zákonů na světě. Přistiženým drogovým dealerům tu hrozí i za menší delikty trest smrti. Popravčí četě se nevyhnou ani cizinci, kteří se do Indonésie snažili drogu propašovat.

Indonésie teď chce v boji s narkotiky ještě více přitvrdit. Národní protidrogová centrála navrhla, aby drogoví dealeři byli donuceni zkonzumovat všechny drogy, se kterými byli přistiženi. Extrémní trest má ještě více odradit potenciální pašeráky.

Na smrt v asijské zemi momentálně čeká i britská občanka Lindsay Sandiford (59). Ta se do země pokusila v roce 2012 propašovat pět kilo kokainu, za což byla odsouzena k trestu smrti zastřelením. Britská babička se snaží rozsudek zvrátit a argumentuje tím, že ji k převozu donutil gang pod pohrůžkou, že ublíží jednomu z jejích dětí.

asijo ( 3. března 2016 01:18 )

Kdy konečně budou takové tresty i u nás?

Zobrazit celou diskusi