Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Horažďovičtí pohřebáci dali rodině popel cizího nebožtíka, tělo jejich dcery hnilo na chodbě

V horažďovickém krematoriu nechávali těla nebožtíků ležet na chodbách
V horažďovickém krematoriu nechávali těla nebožtíků ležet na chodbách  (Autor: Google Street View)
Autor: dce - 
5. dubna 2016
10:02

Pohřební ústav z Horažďovic má na triku další skandál. Policisté je v březnu začali vyšetřovat v souvislosti s nestandardním zacházením s těly nebožtíků. Kvůli tomu byla odhalena i další šokující skutečnost - manželům z Klatovska dali místo zesnulé dcery popel úplně cizího nebožtíka! A co bylo horší - na vše se přišlo o minimálně měsíc později a tělo zemřelé bylo tou dobou stále na chodbě ústavu!

Město Horažďovice s pohřebním ústavem rozvázalo k poslednímu březnu smlouvu. Od 17. března tu totiž policie vyšetřovala nestandardní zacházení s těly nebožtíků v souvislosti s kontrolou hygieniků – těla se totiž mimo jiné válela na chodbách mimo chladicí boxy.

Na světlo světa nyní vyplul i další skandál – ústav zaměnil popel zesnulé dvaatřicetileté ženy se zcela cizím nebožtíkem. Na vše se přišlo právě až, když v objektu začala zasahovat policie a našla přes dvacet těl zemřelých, která se válela na chodbách objektu.

To se ale událo až měsíc po smrti dcery manželů z Klatovska – po celou dobu její tělo tedy leželo na chodbě ústavu! "Vlastně jsem se to dozvěděla od reportérky z televize, která k tomu dělala anketu a náhodou mne zastavila. Jen jsem jí řekla, že jsem o tom nic neslyšela a jestli něco takového udělali, tak je to hrozné," řekla poškozená žena deníku Právo.

Později se s rodiči spojila policie a řekla jim, jak se celá věc skutečně má. "Urnu s cizím popelem jsme jim museli odevzdat," dodala.

Jak se Blesk.cz podařilo zjistit, nebyli manželé jediní, kteří mají s pohřebním ústavem neblahou zkušenost. Jiný muž z Klatovska našel svého otce ležet v rakvi s dalším nebožtíkem.

Policisté už zahájili úkony trestního řízení v souvislosti s poškozením cizích práv, za což viníkovi hrozí až tři roky ve vězení.

jukon ( 5. dubna 2016 12:42 )

Ku..y !

santikxauz ( 5. dubna 2016 11:48 )

To by si ani komunisti nedovolili,pravda a láska zvítězila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání