Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Majitel patří do vězení.“ Šlechtovou vítala pohřební síň hrůzy zamčenými dveřmi

Autor: Zbyněk Schnapka - 
2. dubna 2016
05:38

Jen zavřené dveře čekaly na ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou (ANO) ve smuteční síni v Horažďovicích na Klatovsku. Ta chtěla vidět místo, kde hygienici našli plnou chodbu rozkládajících se nebožtíků. Nikdo ji ale nečekal.

Majitel pohřební služby Karel Hošek totiž tři hodiny před jejím příjezdem odevzdal klíče od smuteční síně městu a v Horažďovicích skončil.

„Návštěvu jsme avizovali předem. Očekávala jsem, že se tady setkám s osobou, která byla nájemcem,“ řekla Šlechtová. Té se velmi dotklo, že se 21 těl zemřelých lidí povalovalo na chodbě mimo chladicí boxy a některá jevila už známky rozkladu.

„Je nehorázné, že někdo může provozovat pohřební službu, když nezajistí důstojné pohřbívání. Myslela jsem si, že se to v ČR neděje, ale bohužel děje,“ řekla Šlechtová.

Poukázala přitom, jak je potřebná novela zákona o pohřebnictví. „Kdyby už platila, tak by v tomto případě šlo o hanobení lidských ostatků a majitel pohřební služby by spáchal trestný čin a šel automaticky na tři roky do vězení,“ vysvětlila Šlechtová.

Je přesvědčena o tom, že majitel pohřební služby by již neměl v pohřebnictví působit. „Já osobně dám podnět k živnostenskému úřadu, aby mu byla odebrána živnost,“ prohlásila Šlechtová.

Nebožtíci na chodbě

Vše začalo zhruba před 2 týdny. Na základě anonymů proběhla v pohřebním ústavu kontrola iniciovaná městem. Kromě zástupců radnice tam byli i hygienici a policie. „Našli jsme 21 těl zemřelých, která ležela na chodbě, a to poměrně už delší dobu. Hrozila tak epidemie,“ uvedl šéf krajské hygieny Přemysl Tomašuk.

bizon_pepa ( 2. dubna 2016 15:10 )

Viděl jsem ten rozhovor s ní. A je to skutečná blbka. Jdoucí přesně v kolejích Babišových nohsledů.

hejhej ( 2. dubna 2016 11:35 )

alusinek: Havel hlásil pravda a láska zvítězí. Po revoluci v r.1988 zvítězila lež, podvody, krádeže a začalo se v nejvyšších patrech: poslanci, ministři a vechol jsou církevní restituce. Pak se nesmíme divit, že kradou i ti v nižžších patrech, mají si z koho brát vzor. Ale dneska pohřební služby jsou obrovský byznys, všechno je předraženo a využívají citové rozpoleží pozůstalých. O slušném chování si můžeme nechat zdát.

alusinek ( 2. dubna 2016 09:23 )

Fuj,před 89 se kradlo,ale nyní je to vše ve velkém a proto to tak tady vypadá,jsou to ***,rozkradou a nic se jim nestane.Tolik nebožtíků se tam snadno vzalo,je to velká spádová oblast,za ty peníze co se platí pohřební službě by se tak měli důstojně chovat.

barrygold ( 2. dubna 2016 09:02 )

Co máte proti Blesku? Exprezident Klaus pro Blesk: Zemanovi kritici jsou dětinští. Bývalý prezident Václav Klaus v první části rozhovoru pro Blesk okomentoval kroky svého nástupce, Miloše Zemana. Konkrétně jeho nedávnou cestu do New Yorku na Valné shromáždění OSN. Pokud jde o zahraniční politiku, zastal se ho. A zkritizoval jeho kritiky… Václav Klaus navštívil redakci Blesku Takového narozeninového hosta hned tak někdo nemá! Deník Blesk, který oslavil své osmnáctiny, navštívil prezident republiky Václav Klaus. Jako jeden z mála měl pak Václav Klaus možnost nahlédnout, jaké články druhý den v Blesku vyjdou. Slíbil však, že samozřejmě nic neprozradí. Prezident také přiznal, že je pravidelným čtenářem našeho deníku i jeho páteční přílohy Blesk magazínu. Václav Klaus pro Blesk o masové imigraci: Není to krize, je to katastrofa ROZHOVORY, 5. 10. 2015 Zeman v živém rozhovoru na Blesk.cz: Vypsal odměnu na Peroutku

naidka ( 2. dubna 2016 08:07 )

Kde se tam vzalo najednou tolik nebožtíků asi měli špatný harmonogram.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa