Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podvodník připravil muže o miliony! "Pomohly" mu falešné zlaté cihly

Podvodník pomocí falešných zlatých cihel připravil muže o miliony. (ilustrační foto)
Podvodník pomocí falešných zlatých cihel připravil muže o miliony. (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, rc - 
30. ledna 2016
12:00

K bezmála 3,5 milionům korun si přišel osmačtyřicetiletý muž z Prostějovska! Ten peníze vylákal od podnikatele za "pomoci" falešných zlatých cihel. Případ vyšetřují prostějovští kriminalisté a za podvod hrozí muži až osm let vězení.

Muž přislíbil podnikateli z Táborska, že mu pomůže s vymáháním zhruba dvanáctimilionové pohledávky u jeho dlužníka. "Postupně od něj vylákal 3,46 milionu korun, což měla být kupní cena pozemků, jejichž majitelem měl být dlužník poškozeného ze Zlínského kraje," uvedl vedoucí oddělení hospodářské kriminality prostějovského ředitelství policie Leoš Navrátil.

Jako záruku za vyplacené peníze dostal podnikatel dvě kilogramové cihly, o kterých podvodník nepravdivě tvrdil, že jsou ze zlata. Později vyšlo najevo, že drahý kov neobsahují. "Je to slitina různých kovů," uvedl Navrátil.

Policisté zjistili, že podezřelý muž, který už dříve byl kvůli majetkové trestné činnosti desetkrát pravomocně odsouzen, majitele pozemků nekontaktoval. "Ani se nepotvrdilo, že by s těmito pozemky měl něco společného dlužník poškozeného," upozornil Navrátil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání