Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Další šílený kamioňák: Na přejezdu přerazil závoru a ujel

Řidič kamionu přerazil na přejezdu na Kladensku závoru.
Řidič kamionu přerazil na přejezdu na Kladensku závoru.  (Autor: Policie ČR)
Autor: rvs, ČTK - 
4. srpna 2015
17:11

Vjel na červeně blikající přejezd, pak přerazil závory a ujel! Šílenou akci předvedl kamioňák (25) na Kladensku, když vjel v pondělí ráno na koleje ve chvíli, kdy už se sklápěly závory.

Událost se stala po 07:00. Pětadvacetiletý řidič tahače s návěsem podle policie nerespektoval červené světlo a zvukové signalizační zařízení a vjel na přejezd v době, kdy se spouštěly závory. Pravou částí vozidla závoru přerazil a způsobil škodu 1000 korun.

„Šofér nesplnil svou zákonnou povinnost, dopravní nehodu neoznámil a z místa nehody ujel,“ uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Osobní vlak z Kralup na Vltavou do Slaného byl v době nehody ve stanici Zvoleněves, nikdo nebyl zraněn.

Podobný případ se stal minulý týden na přejezdu v Horní Polici na Českolipsku. Řidič s kamionem tam také vjel na přejezd v době, když blikala výstražná světla a začaly se sklápět závory. Padající závory prorazil a ujel. Policie po něm pátrá.

Ministerstvo dopravy chce po nedávné nehodě na přejezdu ve Studénce na Novojičínsku, kterou nepřežili tři lidé, zvýšit pokuty za přejíždění trati v době, kdy na zabezpečovacím zařízení svítí červené světlo. Podle současného správního řádu je maximem sankce 2500 korun. Když už řidič na zabezpečený přejezd vjede, je ale podle odborníků lepší, když závory přerazí, a nestřetne se tak s vlakem. Pokud by to ve Studénce udělal polský řidič kamionu, jeho vůz by se s vlakem Pendolino nesrazil.

martin-heidegger. ( 4. srpna 2015 19:09 )

Vymrdanej *** jako každej špinavej kamioňák!

marie60 ( 4. srpna 2015 17:38 )

 V té Rájci to byl taky polačisko, který vjel na žel.přejezd a závory byly stažené.Nebýt kluka, který mu závoru nadzvedl tak by se mohlo také stát velké neštěsdtí.Ani klukovi nepoděkoval a ujížděl, jen se za ním prášilo.Nakone ho poliši chytli.Nakonec si nás bude většina myslet, že kamionisté jsou bezmozci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání