Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak jsem zavraždil kmotra Housku: Mával rukama jak větrný mlýn!

Autor: dce, uá - 
3. října 2014
09:30

Loni v listopadu chladnokrevně zastřelil bývalý voják Michal K. podnikatele a vlivného člena ČSSD Romana Housku. Vrahovi hrozí až dvacet let ve vězení - hlavní líčení soudu začalo už dnes, bude ale pokračovat ještě koncem října. Soud to totiž nebude jednoduchý - obě strany se ve faktech značně rozchází!

Bylo 18. listopadu, když Michal K., bývalý voják, před domem v Chomutově omráčil paralyzérem a následně zastřelil Romana Housku. Do vlivného člena ČSSD vypálil postupně čtyři rány. Obžaloba tvrdí, že vražda byla naplánovaná - obviněný si o Houskovi a jeho přítelkyni Janě Vaňhové zjišťoval už měsíc předem informace.

Sám Michal K. ale tvrdí, že na Housku narazil náhodou a zastřelil ho při potyčce. A co vůbec na místě dělal? V ulici prý hledal firmu, která mu nabídla práci - jenže firma, kterou jmenoval, v Chomutově nikdy nesídlila. K vraždě se obviněný nejprve přiznal, po vyvrácení jeho verze už ale nevypovídal. V současné době zůstává Michal K. ve vazbě, jak dnes rozhodl soud.

Právě u soudu dnes Houskův vrah odmítl vypovídat - soudce tedy přečetl jeho výpověď, kterou ovšem už policie vyvrátila. Michal K. Housku neznal - chtěl se jen zeptat na cestu, ale Houska ho podle jeho slov napadl - mával rukama "jak větrný mlýn" a dal mu několik ran. "Nechtěl jsem se prát. Paralyzérem jsem ho chtěl odradit. Něco vytáhl, myslel jsem, že nůž. Až když jsem ho zastřelil, zjistil jsem, že to byl mobil," stálo ve výpovědi.

"Paralyzér mi vyrazil z ruky. Pořád mával rukama. Vypadalo to, že je ze mě k smrti vystrašený. Šel proti mně. Vytáhl jsem zbraň a křičel jsem na něj, ať lehne na zem. On na mě řval nadávky a šel proti mně. Třikrát vystřelil a myslel si, že ani jednou nezasáhl. Vystřelil jsem znovu. K zemi se jako hadrová panenka začal sunout až po čtvrté ráně."

Podle slov Michala K. si svůj čin uvědomil až po chvíli. Nejdřív si vedle těla sedl a teprve tehdy si všiml všech ran. Udělalo se mu špatně. Poté ho za ruku odtáhl do garáže a přikryl celtou. Dveře garáže se mu zamknout nepodařilo.

"Viděl jsem na domě kamery. Napadlo mě, že je celý konflikt zaznamenán. Vzal jsem mu proto klíče a prohledal dům. Chtěl jsem najít ovladač a záznam kamer vymazat. Zmateně jsem tam pobíhal po místnostech. Jedny dveře jsem vykopnul. Nic jsem nenašel, z domu jsem utekl přes zahradu na parkoviště ke svému autu," vysvětloval vrah svůj důvod pro vniknutí do Houskova domu.

Video Soud s vrahem kmotra Housky - Blesk TV
Video se připravuje ...

Jak se z místa vymotal, to neví. Z Chomutova odjel do Mostu, kde podle svých slov teprve přišel k sobě. Klíče od Houskova domu, které měl stále u sebe, vyhodil do několika popelnic. Až doma zjistil, že ten, koho zabil, byl Roman Houska.

Než ho zatknou, chtěl Michal K. udělat co nejvíce práce na svém domě. Prohlásil, že s ním jeho přítelkyně čeká dítě - zničil život nejen očividným obětem, ale i jí a nenarozenému dítěti. Prohlásil, že by dům měla jeho přítelkyně, která v něm už nežije, prodat.

Během své výpovědi také řekl, že zbraň u sebe nosí běžně, paralyzér měl prý náhodou. Právě ten na místě činu ztratil - netrápilo ho to, protože se chtěl jít přiznat. Věřil, že ho kamery zachytily. Doma vyčistil a rozebral zbraň - prý podle zvyku z vojny. Byl si vědom balistických stop na místě činu.

Podle policie se ovšem vrah na svůj čin připravoval. Koupil si paralyzér a před domem se vydával za pracovníka doručovací služby. Housku po omráčení paralyzérem střelil do břicha a třikrát do hlavy. pozůstalí věří, že šlo o organizovaný zločin - Michal K. je podle nich jen koncovým článkem organizované skupiny, která to zosnovala. Nemohl mít motiv - pouze vykonal špinavou práci.

Bývalá hejtmanka Jana Vaňhová, Houskova družka, chce 65 000 Kč za pohřeb a 98 010 Kč za hrob. Ona a dvě Houskovy dcery požadují každá 240 000 Kč za nemajetkové újmy. Pro nezletilou 13letou dceru Annu chtějí právní zástupci milion.

tenzmrtodvedle ( 3. října 2014 20:17 )

"Maval rukama jao vetry mlyn.." Asi chtel uletet,ptacek jeden. Houska si hral na kmotra,ale zapomnel na to,ze opravdovi kmotri maji opravdovou moc a ne moc zalozenou na obelhavani volicu.Houska byl slabej cajicek,ani pistoli u sebe nenosil.

tenzmrtodvedle ( 3. října 2014 20:14 )

Kdo? Houska? Jinak Kramny podle zabil vlastni zenu a dcerku,jako bestie a pan Krnac se vyporadal se zmetkem,co si myslel,ze mu patri svet.

salto ( 3. října 2014 15:32 )

Práce by měli až nad hlavu

datel ( 3. října 2014 12:48 )

 všichni něco chtějí - tak já chci taky! Aby ten obviněný dostal metál!!!

pepen ( 3. října 2014 12:35 )

MÁŠ VELKOU POCHVALU!!!!! TAKOVÝCH LIDÍ BY MĚLO BÝT VÍC!!!!!NEŽ TĚ CHYTILI,MĚL SI JICH VYVRAŽDIT VÍC-TĚCH TUNELÁŘŮ A PODVODNÍKŮ!!!!MĚLI BY TI POSTAVIT-POMNÍK!!!!DOUFÁM,ŽE SE TOHO NĚKDO CHYTÍ A ZAČNOU TO VYBÍJET,TU CHAMRAĎ ZLODĚJSKOU!!!PROTOŽE NAŠE SKURVENÉ ZÁKONY A OBHÁJCI-MŮŽOU JÍT DO ***E!!!!MALÉ KRÁDEŽE-JSOU PLNÝ NOVINY A VĚZENÍ!!!PITER-PODVODNÍK -ZLODĚJ-ZDRHL A DOSTANE MILOST!!!!CO JSME TO ZA STÁT!!!!SOKOL ZRZEK-TEN SI TAKÉ ZAHRÁVÁ S TRPĚLIVOSTI OBČANŮ-HLAVNĚ PRACHY,PRACHY A SPRAVEDLNOST MŮŽE JÍT DO HAJZLU!!!DOUFÁM,ŽE SE TÉŽ DOČKÁ.........

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání