Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zavraždila svou novorozenou dceru: Bála se ostudy, že je podeváté těhotná

Žena z Chvaletic na Písecku zavraždila svou novorozenou dceru a zakopala ji na zahradě
Žena z Chvaletic na Písecku zavraždila svou novorozenou dceru a zakopala ji na zahradě  (Autor: ČTK)
Autor: ljš - 
29. srpna 2013
11:44

Děti rodila jak na běžícím páse, ale když byla podeváté těhotná, zalekla se ostudy a svou novorozenou holčičku uškrtila a pak ji zakopala na zahradě. Žena z Chvaletic na Písecku dnes stanula před soudem.

Trest odnětí svobody až na 20 let hrozí dvaatřicetileté ženě, která podle obžaloby loni po porodu uškrtila svou dceru. Mrtvé novorozeně podle vlastní výpovědi několik měsíců skrývala doma a pak je zakopala na zahradě. Případ začal dnes řešit českobudějovický krajský soud. Tragédie se stala ve Chvaleticích na Písecku. Mladá žena předtím porodila už sedm dětí.

"Udělala jsem to ze strachu z ostudy. Styděla jsem se za to, že jsem asi už podeváté těhotná," uvedla dnes před soudem s pláčem žena. Dítě porodila doma na záchodě. Těhotenství před okolím tajila a ani nenavštěvovala lékaře.

Uškrtila ho

U soudu líčila, že dítě nemohla porodit. Proto za něj zatáhla a přetrhla pupeční šňůru. "Pak jsem vzala tepláky, omotala jsem je kolem jejího krku a utáhla," řekla obžalovaná. Uvedla, že mrtvé tělo zabalila do županu, vložila do igelitového pytle a schovávala v domě několik měsíců. Až když se odstěhovala ke svému novému příteli, mrtvou dceru zakopala do země. "Nemohla jsem se celou tu dobu na ten pytel podívat, nemohla jsem překonat to, co jsem udělala," řekla.

Tvrdí, že holčičku měla se svým manželem, se kterým však už v tu dobu nežila ve společné domácnosti. Spolu předtím zplodili sedm dětí, čtyři z nich však odložili do ústavu a následně si je osvojili jiní lidé. O dva syny a dceru se nyní stará manžel se svou současnou družkou. Obžalovaná následně se svým přítelem otěhotněla znovu a letos v únoru se jí narodil chlapec. I ten je momentálně v kojeneckém ústavu.

Žilo?

Žena dnes uvedla, že si neuvědomuje, zda holčička po porodu žila. V přípravném řízení u policie však vypověděla, že zaslechla nějaké zvuky. "Nevím, jestli po porodu plakala," řekla dnes obžalovaná a vzápětí odmítla dále vypovídat.

Podle státní zástupkyně Dagmar Šimákové nejde o klasickou vraždu novorozeného dítěte matkou. Za to by obžalované hrozil maximálně osmiletý trest. Šimáková uvedla, že okolnosti tohoto případu však této kvalifikaci neodpovídají.

zirafa ( 31. srpna 2013 09:27 )

franta15: neměla na antikoncepci? tak se měla dát sterilizovat! To je zdarma! vsadím se, že jí to po 3. nebo 4. děcku doktoři navrhli! Takže jaképak že za to nemůže! Může, stejně tak, jako ten její, děti dělali oba dva!

franta15 ( 31. srpna 2013 08:42 )

Žirafo, sakra jsi chlap nebo ženská? Ona za to nemůže, to ten její! Tomu ho měli useknout, protože je to hrozný bl..c! Když neví kdy přestat tak si ho má strkat do plotu a ne do ženský. Ona asi neměla na antikoncepci, ale chlapi rozhodně nehlídají to, aby partnerka neotěhotněla. Neví co dělají a jsou to navíc lenoši!

c3rb3r0s ( 30. srpna 2013 09:51 )

Neměla za co se stydět, vykonávala jedinou funkci pro kterou jsou ženské dobré Měla by si to užít dokud může, až věda ještě o kousek postoupí a budeme moct pěstovat děti přímo v tancích tak si ženské budou moct sbalit kufry a jít si třeba Pluto

zirafa ( 29. srpna 2013 18:35 )

alex0800: říkat nemusí nic, stačí, když budou držet nohy u sebe......

bieseger ( 29. srpna 2013 13:59 )

A hele, podívejme se jak má slečna krásně bílou kůži. Jak by řekl každý správný rom: "to neňy mošni, jenom byli lyďy zábyjej óstatny a vlastny ďeťy!"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání