Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za volantem druhého vozu byl Rus Igor

Autor: jos - 
23. května 2011
18:19

VIDEO: Smrtelnou víkendovou nehodu u Slaného na Kladensku podle svědků způsobili řidiči dvou Nissanů GTR. Jeden červený s černou kapotou, druhý bílý s černou střechou. Podle policie oba od nehody ujeli! Jeden z řidičů je pražský zastupitel Tomáš Vavřinec (49). Druhým je jednatřicetiletý ruský podnikatel Igor B.

Podle mluvčí středočeské policie Soni Budské ihned po nehodě dorazila na místo záchranka a policie. Viníky nehody zde však nenašla. „Ujeli," oznámila v neděli Budská.

Blesk.cz zjistil, že řidičem červeného Nissanu je zastupitel Tomáš Vavřinec. Ten tvrdí, že v celé kauze figuruje pouze jako svědek. "Nehodu jsem nezavinil, figuruji pouze jako svědek," uvedl Vavřinec.

Řidičem bílého Nissanu je jednatřicetiletý podnikatel Igor B., který pochází z Ruska. Je spoluvlastníkem rodinné firmy, která zprostředkovává pronájem nemovitostí.

Video  Igor B. a Tomáš Vavřinec na srazu milovníků tuningu  - Youtube.com, foto: Facebook.com
Video se připravuje ...

Závody: Vavřinec vyhrál, Igor B. dojel druhý

Oba dva muži spolu v Panenském Týnci na tuningovém srazu závodili v tzv. sprintech. Vavřinec zvítězil, Igor B. dojel podle výsledkové listiny na druhém místě. Podle fotek z vítězného ceremoniálu, které Blesk.cz získal, se oba aktéři dobře bavili... Ale nestačilo jim to.  Podle některých svědků se totiž rozhodli, že si dají ještě odvetný závod. Tentokrát už jen ve dvou. Šílená honička pak zřejmě vyústila v tragédii, při které zemřel nevinný člověk a jedna dívka bojuje v nemocnic o život.

Co se přesně stalo při následující cestě do Prahy, právě vyšetřuje policie. Podle svědků se na silnici R7 honily a předjížděly bílý a červený Nissan GTR. Jejich počínání zřejmě zapříčinilo nehodu Renaultu Twingo, při které zemřel šestadvacetiletý muž, jeho dvaadvacetiletá přítelkyně leží ve střešovické nemocnici v kritickém stavu.

Podezření z usmrcení z nedbalosti

Kladenští policisté zahájili bezprostředně po nehodě rozsáhlou pátrací akci. Během několika hodin za pomocí svědků vypátrali řidiče, kteří svou bezohlednou jízdou způsobili tragickou havárii způsobil. „Jedná se o cizince (31), který trvale žije v Praze a dalšího muže (49) rovněž z Prahy. Mladší z nich je podezřelý z usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci Za to mu hrozí až na šest let vězení,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. „Případná další trestní odpovědnost účastníků se bude odvíjet z průběhu vyšetřování,“ uvedla Nováková.

HLEDÁME SVĚDKY NEHODY U SLANÉHO, OZVĚTE SE NA TIP@BLESK.CZ NEBO POLICII ČR, JE TO DŮLEŽITÉ! JEN TAK MŮŽE BÝT VINÍK TRAGICKÉ NEHODY POTRESTÁN!

karel128 ( 25. května 2011 08:44 )

ruská mafie, napojená na tu naši politickou mafii. Spolupracují, mají fiktivní /zástěrky/ firmy a kradou u nás již mnoho let,... jsou rozlezlí jak rakovina,...viz. Karlovy Vary, Praha ..kde jsou tisíce rusáků.

katerina1111 ( 24. května 2011 17:15 )

Igore, o takovéhle zmetky, jako jsi ty, tady u nás nestojíme... A to, že může takovejhle šmejd dostat max. 6 let je za 2 životy zatraceně málo...

lilllii ( 24. května 2011 08:38 )

Taky už mě napadlo, že by se tam bez problémů byli bývali vešli všichni tři, široká je ta silnice dost... otázka ale je, kolik mu tam nechali místa, možná předjížděli tak, že už se prostě kam uklidit neměl. Nehledě na to, že nikdo nevíme, kolik času měl na to zareagovat...nic to ale nemění na tom, že jestli je pravda, jak je nehoda popisována, vina jasně leží na řidiči bíleho Nissanu.

mathony ( 24. května 2011 08:17 )

je šest let vězení za lidský život a jelikož je prachač a rus tak se nic nestane bůch ví z jaké mafie pochází

lilllii ( 23. května 2011 22:57 )

Problém je, když na sebe narazí jeden v.ůl a jeden ještě větší v.ůl a oba mají pocit, že všechno můžou...a nejsmutnější na tom je, že se pořád dokola potvrzuje, že vážně můžou všechno...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání