Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílenec srazil na zastávce matku (†48) s dcerou (15)

Autor: bum, ČTK, jak - 
4. července 2010
13:07

Aktualizováno: Opilý řidič téměř se 3 promilemi alkoholu v krvi v sobotu večer v Brně srazil matku (†48) s dcerou (15) z tramvajového ostrůvku. Matka po převozu do nemocnice zemřela. Dívka má vážná zranění. Řidič bez řidičáku se snažil z místa nehody utéct.

K v nehodě došlo v sobotu před devátou hodinou večer na brněnské křižovatce ulic Veveří, Kotlářská a Konečného náměstí. Mladý řidič (22) modrého chrysleru neon tady ve velké rychlosti srazil dvě ženy. Obě při nehodě utrpěly vážná zranění. Starší (†48) jim krátce poté v nemocnici podlehla, mladší (15) je stabilizovaná, ale ve vážném stavu.

Řidič po srážce s chodkyněmi s vozidlem narazil do semaforu. Z místa nehody se pokusil utéct, o ulici dál ho ale dostihli policisté. „Byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal bezmála 3 promile,“ řekla Blesku policejní mluvčí Petra Vedrová. Jak dále dodala, mladík navíc vůbec neměl řidičák.

Jel jako šílenec, ohrozil nejméně 20 lidí!

Chrysler jel po Veveří směrem od centra přes tramvajový pás. „Jel nepřiměřenou rychlostí. Její výši teprve zjišťujeme,“ uvedla Petra Vedrová. Z dosud neznámých příčin přejel vůz na tramvajový ostrůvek. V té době se na něm nacházelo přibližně 20 lidí. Dvě ženy – matku s dcerou, pirát silnic srazil.

„Je to velké neštěstí, ale mohlo to být ještě mnohem horší,“ konstatovala policejní mluvčí. V těsné blízkosti sražených žen stál například také manžel oběti neštěstí. „Obě vylítly asi do dvou a půl metrové výšky. Starší paní přišla při nehodě o ruku,“ sdělila Blesku očitá svědkyně, která celou událost sledovala z balkonu svého bytu.

Dívka zůstává v nemocnici

Děvče (15) zůstává v péči lékařů Dětské nemocnice. „Její stav je vážný, ale stabilizovaný,“ informovala mluvčí FN Brno Anna Mrázová.

S řidičem v autě cestovali ještě dva kumpáni. Na dotaz Blesku, proč jeli tak rychle, jeden z nich odvětil: „Nemá vás to co zajímat.“

 

Hrozí mu až 10 let

Podle Petry Vedrové čelí řidič obvinění hned z několika trestných činů. Nejvyšší sazba – až 10 let vězení se vztahuje na obecné ohrožení z nedbalosti. Podle policie se řidič dále dopustil neposkytnutí pomoci, usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

 

oidus ( 9. července 2010 12:22 )

S tím odloženým trestem smrti to je výbornej nápad, ale mám obavu, že naši příliš "humánní" zkonodárci něco takového nepřipustí...

oidus ( 9. července 2010 12:14 )

Když už u nás nemáme trest smrti za takovýhle sviňárny, kdy nehrozí justiční omyl, protože důkazy o vině jsou nad slunce jasný, tak možných 10 let kriminálu je opravdu výsměch. Takové bestii je nutno dát jedině doživotí, ale ne takový, kdy by se moh válet v base, koukat na televizi za dobrý chování apod., ale musel by tvrdě makat od nevidím do nevidím sedm dní v týdnu, aby alespoň vydělal na náhradu škod, i když život už té ubožačce (a snad ne i její dceři) už nikdo nevrátí!

antoniocosi ( 8. července 2010 10:32 )

debila,imbecila a idiota dole...igorlarionov to jsem fakt nevěděl, že může být někdo takhle vy.m.rdanej... tomu bych přál, aby ho někde rozstřelil "unavenej kamioňák"

monjja ( 7. července 2010 12:45 )

...doufám, že mu to spočítaj aspoň na padesát let, takovejm hovadům vožralejm, já bych to střílela bez pardónu, všechny!

kakamilek ( 7. července 2010 12:43 )

Tak to se má hoch na co těšit.To ho podmínka na dva roky nemine.O oslávě a uznání v okruhů "kámošů" nemluvě.Oslava to bude jistě bujará,kde chlast poteče proudem,poklepávání po rameni a lítost nad tím,že se mu nepovedl hetrick.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání