Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prodloužený černý víkend: Auto srazilo a usmrtilo cyklistu

Prodloužený černý víkend: Auto srazilo a usmrtilo cyklistu. Ilustrační foto
Prodloužený černý víkend: Auto srazilo a usmrtilo cyklistu. Ilustrační foto  (Autor: Nový Čas)
Autor: hto, ČTK - 
5. července 2010
09:28

K zvláštní nehodě došlo z neděle na pondělí na dálnici D11 na Nymbursku. Osobní auto porazilo cyklistu, který na místě zemřel. Co dělal na dálnici, kam s kolem nesmí, není známo.

Osobní automobil srazil na 19. kilometru u Břístaví na Nymbursku v noci z neděle na pondělí cyklistu. Proč se cyklista cyklista pustil do nebezpečné jízdy po dálnici, kterou zaplatil životem, není známo. Provoz ve směru na Hradec Králové byl téměř pět hodin uzavřen. Doprava byla obnovena až ve 04:20.

Osobní auto jelo podle policie v levém jízdním pruhu, tedy v tom rychlejším, předjížděcím, a najednou se před ním objevil cyklista, který jel v protisměru po dělicím pruhu. "Cyklista na dálnici nemá co dělat, nevíme, jak se tam ocitl," uvedl policista. Řidič osobního vozidla podle něj nebyl zraněn.

Nejrizikovější období na silnicích

Od pátku zahynulo při dopravních nehodách 20 lidí, osm zemřelo v pátek, sedm v sobotu, tři lidé zahynuli v neděli, jeden z neděle na pondělí. V pondělí dopoledne zemřel motocyklista, který na Blansku nezvládl ve vysoké rychlosti zatáčku. Mezi sobotními oběťmi byli i tři cyklisté. Policisté označují konec školního roku a začátek prázdnin za jedno z nejrizikovějších období na silnicích.

arcaben ( 5. července 2010 14:21 )

Pomáhají nakládat raněné a mrtvé z nehod....chrání si zadky,aby je další řidiči nesestřelili svými nadupanými fáry....

arcaben ( 5. července 2010 14:19 )

No,ono jich zase tolik není a nemohou stát na každém metru silnic.....Co kdyby se taky krapet zklidnili řidiči a nepletli si silnice se závodním okruhem třeba tady v Mostě?!!Cyklisty zásadně objíždím velikým obloukem,kolikrát musím až zastavit,když jede v protisměru auto...a nejvíc mě "dostanou"cyklisté/závodníci,kteří si chtějí snad měřit síly s auty=když je začnete předjíždět,blbánek si stoupne,nakloní a začne mydlit s kolem na obě strany ve snaze vypotit za sebe rychlost podobnou rychlosti světla?Takže jsme u staronového problému=neí chyba jen na jedné skupině lidí,ale VŠECH účastníků sil.provozu!!Až budou VŠICHNI ohleduplní a budou trochu přemýšlet,tak si VŠICHNI svorně oddychneme a nebudeme mít v tomto směru CO kritizovat a hlavně dennně číst kolik lidí zemřelo na našich silnicích!!

hugu ( 5. července 2010 11:06 )

Já jsem patrně vyšší,na kolo nemusím lézt,stačí nasednout a tradáá.

hugu ( 5. července 2010 11:04 )

Pomáhají a chrání,zatím nevím koho,až to zjistím dám Vám vědědt.

Shelby16 ( 5. července 2010 10:33 )

nejsem sebevražedkyně, mužete jet ukázkově jak chcete a stačí potkat po cestě jednoho piráta a vaše kolo může putovat do sběrných surovin a vy do vychlazené márnice.... Kolo jen na cyklostesky a do přírody.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání