Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pirát silnic jezdil 20 let s falešným řidičákem

Muž přes dvacet let brázdil české silnice s falešným řidičákem
 (Autor: Martin Mithofer)
Autor: ČTK, šim - 
11. srpna 2010
10:34

Policie v Ostravě dopadla piráta silnic, který dvacet let jezdil po Česku s falešným řidičákem. V roce 1991 ho od překupníka koupil za 20 tisíc korun.

Řidič byl odhalen při běžné silniční kontrole v Jistebníku na Novojičínsku už v červenci. "Když prověřovali v evidenci řidičů předložené doklady, zjistili, že muž nikdy nebyl držitelem žádné skupiny nebo podskupiny řidičského oprávnění," řekl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Podle něj však s největší pravděpodobností šlo o vzorného řidiče. "Motorová vozidla užíval poměrně často a najezdil dost kilometrů. Po celou dobu ale pravděpodobně nespáchal dopravní přestupek a ani nebyl účastníkem nehody. V těchto případech by policie na padělek přišla už dříve," míní mluvčí policie.

Muž vypověděl, že řidičský průkaz koupil na podzim 1991 od neznámého muže někde v Ostravě. "Řekl nám, že tehdy chtěl řidičský průkaz a měl možnost si jej koupit. Zaplatil částku 20.000 korun a roky mu to vycházelo," řekl Gřes.

Muž je nyní podezřelý z padělání a pozměnění veřejné listiny. Pokud se dostane před soud, může ve vězení strávit až tři roky.

pamarie ( 12. srpna 2010 10:48 )

No nevím, jestli správně, ale pak by se měl předělat celý trestní řád, aby za takovou "blbost" neplatil víc, než opilec, který sejme 3 lidi, než feťák, který zajede maminku s děckem na chodníku apod...

pamarie ( 12. srpna 2010 10:46 )

Tak to nevím kde stál řidičák takhle, já platila o dost víc.

pamarie ( 12. srpna 2010 10:45 )

Zavádějící a nefér titulek, pokud je pravda, že ten řidič jezdil 20 let bez nehody, bez problému.. 3 roky?? To je jaksi o dost víc, než dostane někdo za 3 životy při nehodě s alkoholem, že?? Banánová republika!

zirafa ( 11. srpna 2010 18:15 )

třeba měl strach, že by nezvládl teorii.... praxe mu očividně nedělala problém....

anka ( 11. srpna 2010 15:27 )

ja si myslim, ze 3 roky jsou spravne - protoze priklady tahnou... Ale nebojte, za vzorne chovani ho urcite pusti domu drive...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání