Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vít Bárta: Jezdí bez registrační značky a nesvítí

Autor: Lukáš Gibiec, hto - 
13. července 2010
07:06

To je pan ministr dopravy na svém místě! S předpisy si totiž Vít Bárta (VV, 36 let) rozhodně hlavu neláme. Z vlastní svatby odjel v neděli ve svém maserati, které mělo espézetku jen nalepenou na kapotě. To je nezákonné.

Bárta tak může přijít až na rok o řidičský průkaz. Přitom ten získal teprve před pár měsíci. Zřejmě i proto ještě nemá zažité, že je třeba při jízdě také rozsvítit světla…

Bárta nejezdí tak jako každý s běžnou registrační značkou, přestože na jeho luxusním voze může být instalována. „My je tu běžně na všechny typy přiděláváme,“ potvrdila nám pracovnice firmy Scuderia Praha, oficiálního prodejce vozů Maserati.

Podle mluvčího ministerstva dopravy Karla Hanzelky je nemožné, aby si řidič nahradil plechovou tabulku, kterou dostane při registraci, třeba papírovou samolepkou. „Porušuje tím jednoznačně zákon,“ řekl Blesku Hanzelka.

Ministerstvo udělilo prý snad jen jednu výjimku pro konkrétní speciální sportovní vůz, což Bártovo maserati není. Bártovi tak za jízdu bez registrační známky – protože samolepka se nepočítá – hrozí pokuta až 10 tisíc a až rok bez řidičáku. To, že navíc jezdí bez rozsvícených světel, ho může stát až 2 tisíce navrch a jeden trestný bod.

Jako vždy raději nebere telefon

A co na to Bárta, který se dnes ujme úřadu ministra dopravy? Zachoval se tak, jako zatím při všech nepříjemných dotazech. Nebral telefon a na esemesku s otázkou Blesku celý den nereagoval. Nepomohla ani intervence přes mluvčí strany.

mouse ( 15. července 2010 12:26 )

vzdálenost je zcela dostatečná, jiní ji tam mají, proč ne on? Asi jsou mu silniční předpisy u zadele

koprnda ( 14. července 2010 09:18 )

vždyť jste si TO zvolili - tak co tady skučíte?! A bude hůř - mocní a nesestřelitelní! Jedině tak ze silnice... - taky řešení!!!

ostropestrec ( 13. července 2010 17:31 )

No podle mě je na fotce tak akorát vidět že sedí v autě a pózuje pro focení a navíc ani to auto neni na veřejný komunikaci, ale kdesi na prašné cestě takže bych to neviděl tak horký z hlediska zákona

tom8888 ( 13. července 2010 15:38 )

podivejte se na netu na pár obrázku těchto vozidel a zjistíte , že na nárazníku místo pro značku je , i z tohohle obrázku jde rozpoznat , že tam má dvě dírky přibližně 20 cm od sebe , ty jsou určené pro značku. Pan Bárta si připevněním značky nejspíš nechce kazit přední vzhled vozidla , ale zákon je zákon a měl by platit pro všechny , vzlášt pro ty co zákony vymýšlejí , a měli by nám jít v jejich dodržování příkladem , jenže u nás v Kocourkově je to všechno vzhůru nohama.

honza1965 ( 13. července 2010 15:33 )

Tak jsem si tu fotku zvětšil. Dírky tam jsou, ale rozhodně příliš blízko sebe na přiděláná SPZetky. SPZetka se sice na tohle auto přidělat dá, ale ne do těhle dírek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa