Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Koaliční ministři: Jurský park na vlastní oči

Kalousek má finance, John vnitro! Co má tahle země? Vládu dinosaurů!
Kalousek má finance, John vnitro! Co má tahle země? Vládu dinosaurů!  (Autor: Blesk.cz)
Autor: pet, Ondřej Höppner - 
30. června 2010
12:53

Koalice je samička od koaly, Phascolarctos cinereus a doslova znamená šedá vačnatá medvědice. Jméno je domorodého původu a znamená „nepije“.

Vládu dinosaurů zřejmě nelze skončit jinak, než stát se jedním z nich. Předseda Věcí veřejných, novinář Radek John tak zasedne v jedné vládě s Miroslavem Kalouskem, tyranosaurem státní kasy, který je v politice už od roku 1984 (26 let) a „nepije“.

Kdysi býval jeden pěkný slogan. Zněl: „Brontosaurus to nepřežil, protože nečetl Mladý svět. Voliči, kteří, možná z hecu, otevřeli cestu do politiky novým stranám, se najednou hroutí, když zjišťují, koho si vlastně zvolili. Teď jde o to, aby přežili, i když nečetli volební program.

Zůstává záhadou, jak může vzniknout koalice ze Věcí veřejných, kteří mají ve volebním programu zdanění bohatých, a TOP 09, pro kterou jsou bohaté vrstvy prioritou.

Koaliční vláda mohla vzniknout jenom proto, že se ke dvěma pravicovým stranám (ODS a TOP 09) rozhodla přidat strana, která není ani napravo, ani nalevo a možná ani uprostřed ne (Věci veřejné).

Koalice je zvíře velmi staré a s největší pravděpodobností se prohánělo ve větvích stromů ve stejnou dobu, v jakou nebe křižovaly dráhy pterodaktylů a dole honily tyranosauři brontosaury.

Vítejte v Jurském parku, pane John.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

glennhudson ( 8. května 2011 23:01 )

http://i55.tinypic.com/a0z30m.gif

kattynka ( 1. července 2010 12:47 )

tak to jsi trefil!

waserman ( 1. července 2010 08:21 )

Pokud Nečasovi zůstane elán a přístup, co předvádí poslední měsíc, může to zde být ještě zajímavé.

franta15 ( 1. července 2010 08:13 )

Je to příznačné, před volbami tolik řečí o dinosaurech a nakonec jsou v nové vládě právě ONI. John má za sebou přípravku pro vládu na Nově, teď záleží jestli bude tak dobrý politik, jak byl dobrý investigativní novinář. Všelico nám nasliboval, nakonec vstoupil do vlády a tím se octl na druhém břehu. Nás voliče tím zklamal, protože kdyby do vlády nešel, měl úplně jiné možnosti svoje původní záměry realizovat. Tím nás zatím zklamal, ale uvidíme co ukáže dál? Bude to ještě horší nebo se něco změní? Největší dinosaurus je Kalousek, ten není vůbec ekon. a fin. odborník jak je prezentovaný, je to jen figurka která v poslední době vždy obchodovala na účet státu a nás občanů. Práci dělali a budou zase dělat ministerští úředníci, on bude dělat to co dřív, tunelovat. Pokud mu to Nečas nezarazí. Dluhů, které teď máme vyrobil právě on hodně a je zase jako kozel v zahradě. Jestli bude dál pokračovat v pití tak má vláda i celá ČR z ostudy kabát. Právě on "využil" knížete, kterého si vážím jako člověka i politika. Ten nepotřebuje krást, ale s námi jako lůzou moc necítí. Nečas překvapuje, jako rožnovák ví jak se žije většině národa a možná bude prosazovat rozumnou politiku pokud jde o zvyšování daní. Chce v této těžké době udělat nevídané, vrátit ODS do hry, ale do podzimu má málo času a tak možná občané pražáci dopadnou hodně špatně a můžou za to poděkovat starým pražským papalášům, kteří úplně zapomněli na lidi a hodně z nich si hrabe jenom pro sebe. Pražáci dosáhli jste neví- danou věc - nemáte jako hlavní město zastoupení ani ve vední vaši prestižní strany a ani ve vládě a to se jen tak někomu nepovede!! Ještě chybí to, aby Nečas kandidoval na prezidenta a jestli se mu podaří jeho premiérování, tak má k tomu tento Moravák, střihnutý Valašskem nakročeno.

waserman ( 1. července 2010 07:48 )

Teď jsem na to koukal: v roce 89 mělo Československo 2 miliony komunistů, čili když odpočítáme starce, co to měli doživotně, tak nám z původního počtu odpadne tak půl milionu členů, půl mega odpočítáme za Slovensko co se odtrhlo, tak ten milion bývalých členů někde být musí a to že jen převlékli kabáty nic neznamená.Nevím jen, jaký mají nárust nových členů, ale v podstatě oni zde musí být stále. Každý, kdo chtěl něčeho před rokem 89 dosáhnout byl komunista, tak čemu se stále divíte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa