Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Radní Langmajer: Zabil autem ženu (†32), zase řídí!

Fotografie
Pane Langmajere, to se dalo dojít, že?  (Autor: internal)
Autor: red - 
2. července 2010
09:33

Necelé tři roky po tragické nehodě, kterou způsobil radní Martin Langmajer (46), je vše zapomenuto a život běží, jako by se nic nestalo… Tedy alespoň pro radního. Právě on tenkrát smetl svým vozem mladou maminku (†32), právě on tenkrát telefonoval a předjížděl zprava při rychlosti 122 km/h. Teď je vše jinak!

Langmajer má řidičák zase v kapse, i když mu ho soud zabavil na pět let. Opět se řítí ulicemi ve svém voze jako dříve. A aby toho nebylo málo, když potřebuje zajít na obídek, zavolá si jednoduše magistrátního řidiče!

Jak si žije Martin Langmajer, tak by si chtěl žít snad každý. Na oběd ho vozí magistrátní řidič služebním vozem do restaurace necelé dva (!) kilometry od domu.

Pane Langmajere, to se dalo dojít, že? Pane Langmajere, to se dalo dojít, že? | Infografika Blesk

S pozůstalými se prý vypořádal dobře

„Služebním superbem jsem se myslím vezl. Nikomu nic není do toho, kde jsem byl,“ vysvětloval včera Blesku Langmajer. A když způsobí nehodu, při které zemře mladá maminka, nic velkého se nestane. V září roku 2007 totiž přesně tento radní smetl z rychlostní silnice R4 u Mokrovrat osobní auto s ženou, po které zůstala malá holčička. Tenkrát jel Martin Langmajer 122 km/h, telefonoval za jízdy a dokonce předjížděl zprava! Když se ho Blesk zeptal, jak se vypořádal s pozůstalými, odpověděl: „Já si myslím, že jsem se s nimi vypořádal úplně.“

Bez záznamu v restříku trestů?

Za jízdu smrti byl před třemi lety Langmajer potrestán pětiletým zákazem řízení. Zběsilého řidiče se však zastala odstupující ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. Ta podala stížnost k Nejvyššímu soudu, prý byl v procesu porušen zákon v neprospěch Langmajera. Soud o stížnosti zatím nerozhodl. Stále se tedy může stát, že Langmajer ze zabití mladé ženy nakonec vyvázne i bez záznamu v rejstříku trestů! Už teď má ale řidičák zpět a auto mu zase říká pane!

Blesk radního Langmajera nachytal včera po obědě, jak odjíždí od svého domu v Uhříněvsi. Po pár kilometrech ho zastavila policie. I pro ni je už radní »čistý «, řídit prostě může... „Já jsem úplně mimo Prahu,“ tvrdil na dotaz Blesku.

Jak mohl radní dostat řidičský průkaz zpět?

„Musí uplynout doba jedné poloviny trestu, aby dostal řidičský průkaz zpět,“ uvedl pro Blesk advokát Jaroslav Ortman. Podle jeho slov se doba počítá od odebrání řidičského průkazu, tedy hned na místě smrtelné nehody (v případě radního v září 2007). „Pokud by spáchal dopravní přestupek nebo trestný čin, znovu by o řidičský průkaz přišel,“ dodal Ortman. „Pokud se jedná o zavinění smrtelné nehody, nemělo by ale podle mě prominutí půlky trestu vůbec existovat,“ dodal advokát.

vinnetouvi ( 13. listopadu 2010 15:43 )

JOJOJO! Je to hnusný podvodný vyžraný rpase! A takovéhle svi-ně nám mají vládnout? PROČ ?!?

gogo ( 4. července 2010 08:42 )

Ne. Komunisté Boha zakázali. Ale teprve až dnes se ho podařilo naprosté většině lidí dokonale vymazat z hlavy a nahradit konzumem... Konzum komunisté preferovat ani zajistit nemohli. Tam byla filozofie jiná : Práce je matka pokroku a pracuj (ve skromné životní úrovni) pro "budoucnost našich dětí"... Dnes je filozofie jiná : Urvi co můžeš, užívej si maximálně každého dne, pracuj jen pokud již není žádná lepší možnost jak získat peníze a po nás může být potopa....

palko1961 ( 3. července 2010 18:24 )

vyzrane prase se uz vari voda!

gevi ( 3. července 2010 14:55 )

Boha zrušili komunisti a nahradili ho vědeckým ateismem. Tak jste to myslel?

gogo ( 3. července 2010 08:49 )

???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa