Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Radní Langmajer odstoupil! Konečně...

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Šimon Hradní, josK - 
3. září 2010
09:33

Jedna z nejkontroverznějších tváří pražského magistrátu rezignovala. Radní Martin Langmajer (ODS) ve čtvrtek odstoupil.

Měl na starosti územní rozvoj. K demisi ho podle všeho dotlačila vlastní strana. Důvod? Zbavit se před volbami nepopulárních tváří.

Zabíjel na silnici, ale funkci udržel

Langmajer v září 2007 jel po rychlostní silnici R4 rychlostí 122 km/h, telefonoval, předjížděl zprava a přitom smetl ze silnice osobní auto. V něm zahynula mladá žena, po které zůstala malá holčička. Radní za to dostal tři roky podmínku a pět let zákaz řízení. Politických funkcí se vzdát odmítl.

Jak Blesk začátkem července napsal, Langmajer dokázal trest zákazu řízení zmírnit a letos v létě už zase řídil! Podle zákulisních informací se po zveřejnění článků k Langmajerovi otočili zády jak straničtí kolegové, tak jeho obchodní partneři.

Jak se ODS zbavuje nepopulárních tváří

A ohlasy na to, že zavinil smrtelnou autonehodu a znovu dostal řidičák, byly obrovské. „Můžu potvrdit, že Martin Langmajer už podal na sekretariát oficiální rezignaci,“ uvedl mluvčí magistrátu Jiří Wolf. „Je to pokus zbavit se nepopulárních tváří. Proto se delší dobu jedná už i o odchodu starosty Prahy 1 Filipa Dvořáka,“ vysvětlil Blesku momentální situaci v ODS jeden z jejích členů.

Podnikání s Janouškem...

Langmajer a jeho rodina vlastní v Praze sedm domů. Část z nich si pořídil během svého působení na magistrátu. Tam měl na starosti územní rozvoj, a tedy i tvorbu nového územního plánu. Jeho součástí je i změna pozemků ve vlastnictví Romana Janouška ze zemědělské půdy na stavební parcely. Roman Janoušek je spojován se současným pražským primátorem Pavlem Bémem. Langmajerův odchod znamená, že nový územní plán se před komunálními volbami už nestačí dokončit.

vinnetouvi ( 13. listopadu 2010 15:55 )

Máte bohužel plnou pravdu.

gogo ( 3. září 2010 22:26 )

To je přímo utopie.....

gogo ( 3. září 2010 22:25 )

Oni se dělí na nepopulární a ještě nepopulárnější... Čistka se dělá trochu jen v té druhé skupině...

sakra ( 3. září 2010 13:26 )

Však on se po "volbách" opět v nějaké pěkné funkci za peníze daňových poplatníků objeví. Nemějme obavy.

milo ( 3. září 2010 13:13 )

snílku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa