Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pražský radní za volantem: Zabil maminku (†32) a dostal podmínku!

Martin Langmajer
Martin Langmajer  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos, pet - 
22. dubna 2009
13:09

DISKUZE: Pražský radní Martin Langmajer v září 2007 smetl rychlostí 122 km v hodině ze silnice R4 u Mokrovrat mladou maminku (†32) v osobním autě. Soud ho za to odsoudil na dva roky podmíněně. Je to přiměřený trest?

 

Telefonování za jízdy, nepozornost za volantem a zakázané předjíždění zprava! Tak tohle všechno stihl ve 122 kilometrové rychlosti pražský radní Martin Langmajer.

A přitom zabil dvaatřicetiletou ženu, která se svojí šestiletou dcerou cestovala za manželem na chalupu. Tam už ale nedojela. Na následky zranění zemřela. Dcera, která byla připoutaná v sedačce, nehodu přežila. Utrpěla ale vážné psychické trauma.

A trest? Směšný! Za smrt mladé maminky, těžké zranění dítěte (6) a psychickou újmu manžela jen dva roky s tříletým podmíněným odkladem a pětiletý zákaz řízení motorových vozidel.

Je to přiměřený trest? Když vezmete v úvahu, že za porušení "náhubkového zákona" (například pokud dojde ke zveřejnění jména oběti) dostanete minimálně jeden rok "natvrdo" a pokutu až 5 milionů korun, tak těžko.

Navíc pražský radní se u soudu obhajoval tím, že jel povolenou asi stodvacetikilometrovou rychlostí se svým terénním vozem na chalupu do jižních Čech a narazil do pomalu jedoucího vozidla v odstavném pruhu.

„Nikdy jsem nedostal pokutu za rychlost, zbytečně neriskuji. Také jsem nepřišel ani o jeden bod,“ vypověděl u soudu Langmajer s tím, že v kritické chvíli chtěl pomalu jedoucí vůz objet zprava, aby se vyvaroval střetu s dodávkou, která jej v ten moment začala předjíždět v rychlém pruhu. Zakázaný manévr mu nevyšel a došlo ke střetu. Langmajer se také hájil tím, že za jízdy netelefonoval. Jenže… Podle výpisu od mobilního operátora měl údajně v době, kdy se nehoda stala, několik telefonních hovorů!

Státní zástupkyně Yvetta Šachtová i Langmajer se proti rozsudku odvolali.
"Myslím si, že jsem byl odsouzen bez jediného důkazu. Nikdo mi neprokázal ani jeden z těch skutků," řekl Langmajer novinářům.

Šachtová v závěrečné řeči navrhla pro Langmajera trest vězení. "Rozsudek mi připadal mírnější než navrhovaný trest, proto jsem podala odvolání v neprospěch obžalovaného," řekla médiím.

Vinu obžalovaného podle ní bezpečně prokázaly zejména svědecké výpovědi, z nichž vyplývalo, že obžalovaný za jízdy telefonoval. Znalecké posudky pak podle ní prokázaly, že vozidlo poškozené ženy nevytvořilo obžalovanému žádnou překážku a že měl tedy možnost na vzniklou situaci v silničním provozu reagovat.

torro ( 2. července 2010 18:17 )

zkorumpovane na sr..a.c..ky JUSTICE POLICIE STATNI APARAT poznal jsem to na vlastni kuzi UREDNICI VE STATNI SPRAVE JEDEN KRYJE DRUHEHO nic jineho nez banda GA V NE R U a ten frajer na hrade ten se stara jen o sebe a ty jeho blaboli modra -zelena planeta podanni ho vubec nezajimaji tak jak vozr..a.le..j hav e,.l vymyslel SENAT nah.o.v.n..o

komarius ( 2. července 2010 13:55 )

Ale copak "demokrate"????

komarius ( 2. července 2010 13:55 )

Ale copak "demokrate"????

mash ( 23. dubna 2009 02:39 )

Prazsti radni z ODS... to je snad to nejvetsi svinstvo ceske politiky. Korupce, podvody, klientelismus, neuveritelne zlodejiny... a ted uz i zabiti. Vsechno v klidku. Panove jsou dal vysmati. A "podnikatelé" v Praze, kteri se chovaji stejne, jako oni si je priste znova zvoli. ACH JO!!!

hafblaf ( 22. dubna 2009 23:50 )

Spravedlnost v tomhle státě není slepá, dokáže velmi dobře rozeznat chudého od bohatého politického prasátka, které může na správném místě tučně uplatit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání