Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Křečkovi už mají jména: Tyto čtyři samičky uvidíte živě 24 hodin denně

Křečkovi - Kdo je kdo
Křečkovi - Kdo je kdo  (Autor: David Vaníček)
Autor: dv - 
2. ledna 2016
12:00

Od úterý 5. ledna začíná na Blesk.cz příběh rodinky Křečkových. Čtyři samičky křečíků džungarských budou žít v Blesku a vy jejich dobrodružství můžete sledovat přes dvě kamery, kdykoliv se vám zachce. Hlavní hrdinky ale zatím nemají česká jména. Během víkendu je hlasováním vybrali čtenáři Blesk.cz, přišlo přes 1500 hlasů.

Křečkovi! 24 hodin živě sledujte ZDE >>

Perlová modelka - Sněhurka

Video  Křečkovi. Perlová modelka  - David Vaníček
Video se připravuje ...

"Dívka č. 1" je jediná z obyvatelek vily Křečkových, která se pyšní přírodním bílým kožíškem, přesněji tedy perlovým. Narodila se 22. listopadu 2015. Má černé oči, standardní srst a tmavě šedé uši. Je zvědavá a prý tak trochu modelka. A podle papírů původu se jmenuje Mandarin’s Allora. Vybrali jste pro ni jméno Sněhurka - 202 hlasů.

 

(Ne)bojácná safírka průzkumnice - Drahuška

Video  Křečkovi: Safírová samička  - David Vaníček
Video se připravuje ...

Druhá samička má safírovou barvu a patřila mezi nejzvědavější hned poté, co se poprvé podívala do nového bydlení v Blesku. Hned vyzkoušela kolotoč, prolézačky... Přestože se ještě v chovné stanici projevovala trochu zdrženlivěji... Chovatelka jí dala jméno Wallis... Pojďme najít české! A protože safír je drahokam, inspirovali jsme se jmény, která mají bohatství sama v sobě, nebo jsou bohaté jejich nositelky. Nakonec zvítězilo jmého Drahuška - 151 hlasů.

 

Boubelka Halina

Video  Křečkovi: Boubelka s tmavými packami  - David Vaníček
Video se připravuje ...

Sestrou safírové samičky je Wren, jak byla pojmenována v chovné stanici. Poznáte ji podle toho, že je trochu baculatější a ráda jí. Naše návrhy na její jména tedy byly jasné... Ženy, co rády vaří nebo jí... Zvítězila jednoznačně Halina - 236 hlasů.

 

Přebarvená buchtička - Kačenka

Video  Křečkovi: Odbarvená blondýna  - David Vaníček
Video se připravuje ...

Samička v barvách přírodní agouti dostala v chovné stanici jméno Allisa. Původně byla výrazně světlejší, ale postupně ztmavla. Je to sestřička bílé Křečkové. A protože původně byla "blond", nabízeli jsme jména slavných blondýn... Vítězství nakonec získalo jméno Kačenka, inspirované herečkou Kateřinou Brožovou, 132 hlasů.

1946 ( 2. ledna 2016 22:06 )

 Tady u nás poblíž mají tři čivavy jménem, Rohlík, Piškot a Kobliha. Můj synovec má čivavu jménem Klacík.

vosavopruz ( 2. ledna 2016 17:12 )

主席的,政策,公民 a Vosčevopruz

renoli ( 2. ledna 2016 16:41 )

Já měla kdysi křečíka a jmenoval se Mobidik.

Zobrazit celou diskusi