Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zoufalá Japonka: Sestru našla na internetu!

Video se připravuje ...
Autor: evak, INT - 
16. března 2011
18:36

VIDEO: Japonka Akiko Kosaka studuje na Kalifornské univerzitě si od pátku myslela, že kvůli vlně tsunami přišla o celou svou rodinu z města Minamisanriku. Přesto každý den projížděla internet a hledala aspoň zmínku o někom blízkém. Snaha se ji vyplatila, sestru viděla krátce na youtube.

Akiko Kosaka (20) od pátku trne strach. Po hrozivé katastrofě v Japonsku si myslela, že přišla o všechny příbuzné. Snažila se s nimi z Kalifornie, kde momentálně studuje, spojit, ale nakonec ji odpověděla e-mailem jen mladší sestra (13), že je v pořádku v provizorním přístřešku v místní škole.

Nadále se však strachovala o druhou sedmnáctiletou sestru, rodiče a prarodiče. Ti žijí spolu pod jednou střechou. "Nemyslela jsem si, že přežili. Proplakala jsem celé tři dny - pátek, sobotu i neděli," řekla Akiko v televizi CNN. S klesající nadějí stále hledala po internetu sebemenší zmínku o obětech, projížděla fotky až jí přítel z Japonska poslal v pondělí brzy ráno odkaz na video na youtube.

Pak následovalo pro Akiko nejspíš nejlepších 45 vteřin v životě. Právě tak dlouho trvalo video, na kterém zahlédla svou sestru se vzkazem. Její sestra požádala na místě natáčející novináře, jestli by do kamery nemohla ukázat pár slov pro svou sestru do Ameriky.

Díky vstřícnosti novinářů mohla Akiko vidět sestru stojící na balkoně s papírem v ruce. Na něm stálo. "Jsme v pořádku!"

"Začala jsem křičet, tak že se probudila i moje hostitelská rodina. Mysleli si, že jsem se dozvěděla tragické zprávy. Zeptali se mě, co se stalo a já jen zakřičela, že přežili!" říká se slzami dojetí Akiko.

Video od té doby viděla nesčetněkrát. Nyní se snaží dávat rozhovory přes média, aby se její příbuzní dozvěděli, že video viděla. Přesto v ní stále hlodá malá pochybnost, že ještě neviděla na vlastní oči zbytek rodiny. Ale černé myšlenky ihned zahání, když si vzpomene na pozitivní zprávu od sestry.

Před pěti lety otec Akiko dům rekonstruoval. Proto taky jako jediný zůstal stát zatímco ostatní byly smeteny. Mladá studentka skálopevně věří, že všichni členové rodiny byli zrovna doma a nic se jim nestalo. Je o tom přesvědčená díky sestře, která jí poslala z města duchů skrze média vzkaz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi