Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Šéf NKÚ je Ježíšek: Rozdává statisíce na odměnách!

"Ježíšek" František Dohnal rozdává, ačkoliv by měl šetřit, statisícové odměny.
 (Autor: ČTK)
Autor: Jan Jedlička - 
7. prosince 2010
14:46

Tak tahle se opravdu šetří! Dohnal (šéf Národního kontrolního úřadu) svým podřízeným rozdal stejně jako minulý rok statisícové odměny. Přitom čelí obžalobě za rozhazování státních peněz na své luxusní bydlení. Hrozí mu až pět let vězení. Minulý rok na odměnách rozdal 47,2 mil. korun. Na štědrého Ježíška si hrál i letos. Informaci přinesly Hospodářské noviny.

Na nejvyšší odměny si přišli přirozeně vedoucí pracovníci. Jejich průměrná odměna byla minulý rok 259 tisíc korun! To je necelá průměrná roční hrubá mzda. Protože se jedná o průměrnou hodnotu, mohli si někteří přijít i na daleko větší peníze... Úřad má 470 zaměstnanců, 60 z nich má vedoucovskou pozici. "Běžní" zaměstnanci dostali odměnu průměrně 76 tisíc korun.

Není jasné komu a kolik odměn Dohnal rozdal. "Výše odměn zaměstnance je osobním údajem," uvádí HN Dohnalova mluvčí Radka Burketová. Podle neoficiálních informací HN se z nejštědřejších odměn těší nejbližší spolupracovníci prezidenta, Dohnal si tím má jistit jejich loajalitu v době, kdy hraje o přežití.

Řadoví zaměstnanci letos dostanou odměnu ve výši 47 tisíc, naopak vedoucí dostanou až trojnásobnou sumu - průměrně 165 tisíc korun. U vrchního ředitele kontrolní sekce Petra Neuvirta HN, podle svých informací, kalkulují s částkou 250 tisíc. Ten to se slovy "odměnu 250 tisíc jsem nikdy neobdržel" odmítl.

montpelier ( 8. prosince 2010 11:52 )

Dobře se rozdává z cizího, že ano. Proč pokaždé chcípáci mají neustále stejně de.bilní ksicht??? Zahajuji statut neplatiče daně !!!!!!!!!!!!!!!! jedině tak, nemůže tento ježíšek vych.caného ksichtu nic nadělit !!!

sakra ( 8. prosince 2010 10:47 )

Nečas je jen loutka a nejslabší premiér už od vzniku samostatné ČSR, nejen po roce 1989. Od roku 1989 je to naprosto zřejmé, že na to ve srovnání s jeho předchůdci absolutně nemá.

letajici_svec2 ( 8. prosince 2010 00:12 )

aspon to dal lidem, kteri za to nakoupi treba zrovna ve vasi pekarne, nebo si koupi zrovna vas nabytek..atd. Ostatni to profrcaji v dodavkach nesmyslnych sluzeb pro ministerstva a urady, samozrejmne od firem svych kamaradicku nebo manzelek viz zalevani kvetiny za 500,-

petr11 ( 7. prosince 2010 23:06 )

..je to výsměch současné politiky!!

vlachovo ( 7. prosince 2010 19:16 )

Ten by již měl sedět na doživotí,ne jenom na pět let!!!!Jak takovéto hovad-o může rozhodovat o penězích dańových poplatníků??????Tady se jasně ukazuje co je Nečas za hyenu když si nedovede poradit s jednou takovou lidskou hyenou,nemá prostě zájem nebo musí držet hubu protože na něho toho hodně ví!!!!VRÁNA VRÁNĚ OČI NEVYKLOVE!!!!!Dokud budou ve vládě takováto prasa-t-a tak se nic nezmění!!!!

Zobrazit celou diskusi