Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Koupaliště neopravili, 9 milionů zahodili!

Autor: Jiří Krušina, Kmal - 
22. září 2010
20:46

Sliby chyby. To se dá s klidným svědomím říci o vládnoucích stranách na krnovské radnici (ODS, ČSSD, KDU-ČSL). Tito koaliční partneři totiž o minulých volbách lidem slíbili, že opraví zchátralé městské koupaliště, které bylo postaveno už v roce 1934. Získali na to dokonce mnohamilionovou dotaci. Volby jsou tu opět, ale kde nic tu nic. Radnice ani s opravami nezačala, dotaci dokonce vrátila. A volby jsou tu opět. A radní už zase slibují.

Obyvatelé Krnova věřili vedení města, které se ve svém programovém prohlášení zavázalo, že zrekonstruuje a zmodernizuje městské koupaliště. A bylo by to třeba. Chátrající stánek totiž město trápí desítky let. „Na koupaliště už léta nechodím, i když se nachází v krásném areálu. Je totiž zastaralé a lidem nic nenabízí,“ řekl Lukáš Vodička z Krnova.

Jediné, co mohou návštěvníci na krnovském koupališti obdivovat, je památník z roku 1934, který oslavuje jeho otevření. Zařízení s minimálními úpravami město od té doby stále provozuje. Lidé z Krnova raději jezdí za osvěžením do vzdálenějších měst, zvláště tam, kde mají moderní akvacentra. „Je to smutné, že musíme jezdit k vodě jinam. Ale raději si zajedu do 25 kilometrů vzdálené Opavy, kdy je sice dražší vstupné, ale služby odpovídají dnešní době,“ řekla Blesku Markéta Figurová. Krnovany rozčiluje, že dokonce i ve 20 kilometrů vzdáleném Bruntále mají moderní akvapark.

Krnovští si stěžují na vedení radnice

Město Krnov na opravu koupaliště ani nevyužilo dotaci devět milionů z Regionálního operačního programu. „Přibližně v polovině volebního období jsme se s koaličními partnery rozhodli, že místo koupaliště zmodernizujeme krytý bazén. Samozřejmě že nás tíží stav městského koupaliště, ale zrekonstruovaný bazén využije více lidí,“ vysvětluje místostarosta Krnova Bedřich Marek.

milo ( 23. září 2010 08:20 )

v Bruntále mají akvapark? No to se tam budu muset zajet podívat, protože je zřejmě první na světě...znám spousty aquaparků, ale akvapark je pro mne novinkou. Že politici před volbami slibují víme všichni, že po volbách svoje sliby neplní víme taky všichni, tak proč to tak všechny překvapuje, že na ně politici po volbách z vysoka kašlou? A že by ty peníze zahodili? To těžko, skončili v kapsách radních z radnice...to taky víme všichni

gogo ( 22. září 2010 21:41 )

To jistě ne. Peníze se nezahazují... Jen jsou jinde....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa