Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

V ČR se provádí divoká eutanazie!

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: ČTK, jos - 
26. srpna 2009
07:26

Někteří lékaři přiznávají, že ačkoli je v Česku eutanazie oficiálně zakázaná, přesto se provádí. "Říká se tomu divoká eutanazie a znamená, že lékař vědomě vede léčbu pacienta ke smrti. Cílem je ukončit utrpení nemocného," řekl Mladé frontě ékař Zdeněk Kalvach.

Například trpícímu s rakovinou se podá třeba větší dávka morfia, uvádí deník.

Když nedávno na jednání České lékařské akademie zazněla otázka, zda chce někdo tvrdit, že se v Česku eutanazie neprovádí, žádný z lékařů ruku nezvedl, uvádí deník. Podle něj i lékaři říkají, že by bylo potřeba vytvořit pravidla pro to, jak nakládat s pacienty, jejichž léčba nemá smysl a směřují ke smrti. O stanovení určitých pravidel začínají uvažovat i velké politické strany.

carodej ( 3. září 2009 15:10 )

Uz jsem se lekl, ze si chcipla

stefa ( 27. srpna 2009 19:31 )

Těmi svými příspěvky jsi jen potvrdil to,co jsem si o tobě myslela hned od začátku:máš vyhulený mozek a vlastní malé ego si léčíš sprostotou a nadávkami.Takový člověk je jen k politování a opovržení.

stefa ( 27. srpna 2009 15:26 )

Další prase,dnes je jich plný pytel.Moji rodiče neskončili ani neskončí nikde ve starobinci protože se o svoji maminku která má rakovinu starám .Ale tvoji rodiče se asi při tvé výchově flákali někde v pralese.A ty jsi prostě chudák který má jen na to aby takhle psal a chudák už zůstaneš.To je jasná věc.

stefa ( 27. srpna 2009 11:25 )

Takhle může psát jen prase co by se o své rodiče nikdy nepostaral.Ale když se rodiče starali o něj to bylo v pořádku.Fujtajbl.Je mi z takových lidí na zvracení

stefa ( 26. srpna 2009 11:58 )

Nejsem mimo mísu.Maminka je po operaci rakoviny a další formou rakoviny trpí.Jsem toho názoru a lékař který rakovinu léčí ti ho jistě potvrdí že pokud má pacient odpovídající léky proti bolesti tak ho nemusíš z humánních důvodů zbavovat života.Zajímalo ba mě co bys asi řekla své mamince když ti řekne že ještě nechce umřít.Přece ji nemůžu zbavit života jen kvůli mému pocitu že je to humánní.Pokud nechce odejít z tohoto života tak se o ni důstojně postarám až do konce.V tom vidím smysl života postarat se o ty kteří už to udělat nemohou a zároveň ale ulevit od bolesti odpovídajícími léky.

Zobrazit celou diskusi