Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Premiér Nečas: Budou ho hlídat proti jeho vůli

Nečas už jako premiér odchází z Hradu pěšky a bez ochranky
Nečas už jako premiér odchází z Hradu pěšky a bez ochranky  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: gib, hto - 
29. června 2010
05:45

Na Hrad včera přišel šéf ODS Petr Nečas (45) pěšky a pěšky také už jako premiér odešel. A to sám, ačkoliv podle zákona musí mít v patách bodyguardy. Nečas ochranku nechce, policie je ale odhodlána ho chránit i proti jeho vůli.

„Nevidím k tomu důvod, abych měl ochranku, nehrozí mi žádné specifické nebezpečí,“ odmítl doprovod ostrých hochů.

Ochráncům tím zamotal hlavu. Podle mluvčí policejního prezidenta Veroniky Benediktové se ochrana premiéra řídí zákonem a její rozsah upřesňuje nařízení vlády. Ta se bude muset nějak k rozhodnutí premiéra postavit. Nečase ale budou bodyguardi chránit i tak. „Policie respektuje jeho rozhodnutí. I tak ale budeme vyhodnocovat rizika a podle toho reagovat,“ řekla Benediktová.

Nechce ochranku ani vilu

Stejně jako bodyguardy Nečas odmítl i stěhování do Kramářovy vily a vládní audinu. Stačí mu superb. Česko má nyní dva premiéry – Jana Fischera v demisi a nově jmenovaného Nečase.

gogo ( 29. června 2010 17:46 )

Ale. ale chlapečku... To nevíš že jen zbabělec uráží jsa schován v anonymitě ? Napiš zde své jméno, adresu a pak si nadávej jak chceš. Aby ti Tebou "oslovení" mohli přijít osobně "poděkovat". Ale takový hrdina zase nejsi, že ?

bosomfriend ( 29. června 2010 09:42 )

to , že klávesnice blbne neznamená, že blb jsi ty, když nenajdeš lepšé příspěvek !

nyctereutes ( 29. června 2010 09:26 )

Ty jsi dobrý negramot...

bosomfriend ( 29. června 2010 09:20 )

minulé doby Topolánka a Langra, Neměl bát vůbec jmenován Premiérem Zde je vidíte zcela jasně , kdo táhal nitky. Nikdo jiný než pan Klaus. Tento to vše zincenoval a národ vedl za nos.Hlavně , že velcí nepřátele hradu Topolánek a Paroubek jsou pryč, Jinak se hra hraje dál a nový VV , když bude zlobit, tak dostane také přes prsty. Už nyná je vidět, že mají strach dát vnitro nestaníkovi. Vylezla by ta špána n apovrch a více než polovina sněmocny a senítu by skončila ve vězení, Je mi z toho na blití !!!!!

broucajz ( 29. června 2010 08:51 )

Zbytečně dělá problémy. Zákon platí i pro něj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa