Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Pecina si pořídil audi jako má Beckham

Martin Pecina poznamenal, že si mohl také koupit Audi A, které je ještě dražší
Martin Pecina poznamenal, že si mohl také koupit Audi A, které je ještě dražší  (Autor: ČTK)
Autor: ama - 
26. června 2010
10:51

Mají něco společného hollywoodská hvězda Kevin Costner, fotbalista David Beckham, topmodelka Gisele Bündchenová a ministr vnitra Martin Pecina? Kupodivu, něco ano. Totiž auto. Povýšené, obrovské a hlavně okázalé "jakoterénní" Audi Q7. Rozdíl je v tom, že to pro ministra se kupovalo za státní peníze, informuje o tom server idnes.cz.

V pravdě "dinosauří" služební vůz si Pecina pořídil v době, kdy vrcholila hospodářská krize. Katalogová cena se pohybuje kolem dvou milionů, audi však nabízí "širokou individualizaci" – tedy spousty doplňků a úprav na přání. Kolik stálo to Pecinovo, policie nechce zveřejnit.

Jak uvádí server idnes.cz, Pecina patří mezi "chráněné osoby", které permanentně vozí policejní bodyguard. Policejní mluvčí Veronika Benediktová uvedla, že vůz byl pořízen v roce 2009.

"Auto není využíváno pouze pro potřeby jedné chráněné osoby, ale také při doprovodu kolon (Obama, Medveděv, papež apod.), kde je potřeba vyššího vozidla, ze kterého je rozhled," vysvětlila.

Pecina se chtěl prý nákupu drahého vozu vyhnout

Server idnes.cz informuje o tom, že si je Martin Pecina jist, že státní peníze nerozhazoval. Dobrácky poznamenal, že "nařídil koupit levnější vůz, aby se ušetřilo, protože si také mohl koupit Audi A8, které je ještě dražší".

"Obyčejnou", nízkou limuzínou Audi A8 jezdí nyní třeba prezident Václav Klaus. Stojí ještě o třetinu více než Pecinův teréňák, tedy tři miliony. Pecina tvrdí, že nákupu tak drahého vozu se chtěl vyhnout.

"Normální ministři mají normální auta"

Jeden z policejních odborníků však pod slibem anonymity řekl, že silný a těžký vůz, který třeba i prorazí bariéru, se sice hodí, ale ministra vnitra by dokázal zodpovědně ochránit i ve Škodě Superb, uvádí to server idnes.cz. "Myslím, že je to výmluva, když říká, že potřebuje terénní audi," uvedl policista.

Jeden z možných kandidátů na ministra vnitra Radek John se zatím tváří, že by si auto neponechal. "Normální ministři mají normální auta," reagoval John s úsměvem.


hacker007 ( 26. června 2010 20:57 )

Beckham je vyžranější,jinak ta podoba včetně účesu sedí

evicak ( 26. června 2010 16:01 )

tak to musel dohnat velkym autem

ales1 ( 26. června 2010 15:55 )

ta samá figura. Hezký kluci)

torro ( 26. června 2010 14:26 )

sprosty nenazrany P.R..A..S.A.TA

derek ( 26. června 2010 12:21 )

Volič ve škodárně čí fabce Pecina v Audi a ano zavidim a moc . Prostě socan kudy chodil tudy krad a takhle kradou všichni a vy blbci je volíte.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa