Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

O2 ustupuje klientům u dokoupených dat. Nevyužitá převede na další měsíc

Autor: ČTK, Mii - 
9. srpna 2016
12:05

Věděli jste, že když do konce měsíce nevyčerpáte svá dokoupená mobilní data, tak propadnou? O2 se to chystá změnit. Od října začne nespotřebovaná mobilní data z dokoupených balíčků převádět do dalšího měsíce. O2 to uvedla v tiskové zprávě. 

„Touto změnou reagujeme na komentáře a dotazy našich zákazníků. Díky převodu dat už se nebudou muset bát, že jim obnovená data propadnou,“ uvedl generální ředitel O2 Tomáš Budník. O2 bude převádět data dokoupená v rámci automatické obnovy datového objemu i z jednorázových datových balíčků všem zákazníkům, kteří u O2 využívají smluvní služby.

Znamená to tedy, že pokud si zákazník s tarifem FREE CZ obnoví datový balíček týden před koncem zúčtovacího období a stihne spotřebovat jen jeden GB, operátor mu převede zbývajících 0,6 GB do dalšího měsíce. Následující měsíc tak bude mít k dispozici 2 GB mobilních dat, přičemž nejprve se spotřebují data přenesená z předchozího období. Svůj aktuální objem dat zákazníci mohou vidět v online samoobsluze Moje O2. Jakmile vyčerpají 80 procent objemu dat, budou i nadále informováni prostřednictvím SMS. 

Konkurenční operátor Vodafone podobnou službu v tuto chvíli neplánuje. Nevylučuje ale, že ji jednou zavede. Blesk.cz to sdělila tisková mluvčí Vodafone Markéta Kuklová. Zákazníkům tohoto operátora nevyužitá dokoupená data propadávají. Na vyjádení T-Mobile stále čekáme. 

Za zavedení automatického obnovování objemu dat zákazníkům i bez jejich výslovného souhlasu dostal O2 od Českého telekomunikačního úřadu pokutu 4,5 milionu korun. Podle úřadu se jedná o nekalou obchodní praktiku, protože obnovená data jsou zpoplatněná. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi