Pošvářová je společnou kandidátkou za Zelené a Pritáy do Senátu. Jak tuhle spolupráci vysvětluje? "Mám poměrně vyhraněné názory a co se týká dopravních staveb, myslím, že nejblíž této problematice je Strana zelených," říká v rozhovoru pro Lidové noviny žena, která za velkého humbuku opustila Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD)

Pracovala tam jako ředitelka Úseku kontroly kvality staveb. Na starost měla i zvlněnou dálnici D47, než ji však v lednu odvolal tehdejší ředitel Kočica, který však již na ŘSD také není... Proč nyní Pošvářová spolupracuje i s Piráty? "Mám radikální názory, takže k pirátům mám hodně blízko. Oni mi říkají zelená pirátka a tenhle název se mi moc líbí," dodala.

Dva draky má od nástupu na ŘSD

Extravagantní kritička kvality českých dálnic však také vysvětlila, kde vzala dvě tetování draků, která na sobě nosí a nedávno je hrdě ukázala na jedné tiskové konferenci. "Mám je přesně od doby, kdy jsem nastoupila do ŘSD. Takže asi dva roky. V situaci, která tam nastala, to bylo dobré rozhodnutí. Protože se na ŘSD dějí opravdu hrozné věci," uvedla. 

Má prý pocit, že tetování k ní patří. "To tetování je výsledkem sofistikované úvahy. Chtěla jsem se nechat potetovat už asi dvacet let a celou dobu jsem přemýšlela, jaký obraz by to měl být. A postupem času, protože se zabývám studiem toku energií podle čínské medicíny, jsem dospěla k názoru, že optimální bude nechat si udělat dva draky jako ochranu proti negativním energiím. Jeden drak je modrý a druhý červený. Mají hlavy u sebe, ale nikdy se nespojí. Mezi nimi cirkuluje energie. Maloval mi je akademický malíř Zdeněk Stropek. Takže je to originální malba vytetovaná na tělo," prozradila v LN Pošvářová.

Fotogalerie
5 fotografií