Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman nemá kandidovat, říká kardiochirurg Pirk. Patří do invalidního důchodu

Autor: Mii, kal - 
7. června 2017
15:20

Prezident Miloš Zeman (72) už vykonal pro Česko dost a měl by se odebrat na zasloužený odpočinek. Na výkon nejdůležitější funkce v zemi nemá zdraví, kandidovat by znovu neměl. Myslí si to přední český kardiochirurg a přednosta IKEM Jan Pirk (69), podle kterého by se Zeman v jakémkoli jiném zaměstnání už ocitl v invalidním důchodu. Pirk to řekl v rozhovoru pro server Info.cz. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček v redakci pro Blesk.cz označil jako neetické, že Pirk hodnotí zdravotní stav na dálku, měl by prý vrátit diplom.

Pirka Zemanovo chování udivuje zejména proto, že současný prezident je podle něj inteligentní člověk, a tak mu není jasné, proč se tak ničí. Hlavně kouřením. Zeman si rád zapálí všude, kde to jde – i ve vládním leteckém speciálu – což je podle Pirka špatně. Vše podle něj naznačuje tomu, že pokud by vykonával jiné zaměstnání, byl by v invalidním důchodu.

Zemana ale v tuto chvíli podle Pirkova názoru nemá nikdo šanci porazit. Drží si přízeň lidí z malých vesnic, což se složitě překonává.

„Lékař, který hodnotí zdravotní stav na dálku, by měl vrátit diplom. Je to hluboce neprofesionální a mimořádně neetické,“ uvedl pro Blesk.cz z Hanoje hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

O Zemanovi, kouření a migraci mluvil Pirk pro Info.cz:

Pirk: Válka nebude, už nastala

Slavný kardiochirurg mluvil i o jiných tématech, například migrační krizi a teroristických útocích v Evropě. V Česku ani cizině se zatím nebojí, ale uznává, že nastaly krušné časy. Dokonce současný stav pojmenoval jako regulérní válčení. „Všichni se mě vždycky ptají, jestli přijde válka. Já na to odpovídám, že válka nebude, protože už tu je,“ řekl Pirk v rozhovoru.

Není mu jasné, proč si Evropa do svých útrob pouští lidi, jejichž identitu ani původ nezná. Zda za klid v Česku mohou politici nebo fakt, že naše země nikoho nezajímá, si není jistý. Proti migraci obecně ale nic nemá – Vietnamci a Ukrajinci jsou podle něj pozitivní příklady – o lidech z Blízkého východu ale říká, že nemají touhu dodržovat naše zákony. 

České zdravotnictví by potřebovalo pár změn

Nechyběl ani komentář ke zdravotnímu stavu Čechů. Na zákaz kouření si podle jeho názoru lidé zvyknou rychle, jen teď se z toho dělá velká věda. Problémem ale zůstává vysoká konzumace piva, které obsahuje mnoho kalorií a na srdce vyvíjí zátěž. Oba dva faktory přispívají k nejčastější příčině smrti v Česku – ischemické chorobě srdeční.

Zeman je na tom se zdravím tak špatně, že jej na focení v Číně museli přivézt na golfovém vozíku:

Video  Prezidenti Číny a Ruska čekali, až přijede Zeman. Kvůli bolesti nohou ho dopravili na vozíku.  - CCTV, Blesk.cz
Video se připravuje ...

Možnou cestou by proto mohlo být dražší zdravotní pojištění pro rizikové skupiny obyvatel, jako jsou kuřáci nebo obézní lidé. V tuto chvíli je to ale podle Pirka téma daleké budoucnosti. Mnohem urgentněji by v tuto chvíli bylo třeba podle kardiochirurga zavést možnost příplatku za lepší zdravotní péči, což aktuálně nejde. „Je to diskriminace bohatých pacientů,“ tvrdí doktor. 

Jan Pirk patří mezi nejvýznamnější české kardiochirurgy. Od roku 1995 je přednostou kardiocentra Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), k čemuž aktivně operuje – zvládá až 220 operací ročně. 

VÍCE ČTĚTE ZDE

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

Doporučujeme
stekajicikocka ( 21. dubna 2018 13:32 )

Škoda, že se občan tak těžko dostaneá k přiznáníplné invlidity. Já napříkald při diagnoze polyartritida / dříve omylem stanovena diagnoza jako artroza/, jsem "dospěla" pouze k přiznání částečné invalidity . A nyní s e už sotva hýbu.....Taková situace má samozřejmě dopad sociální, jelikožs ee ČID převede do důchodu starobního, což je v mém případě necelých 5 000 kč.

salto ( 12. června 2017 08:32 )

Velice si vážím pana profesora Pirka, ale má toto zapotřebí? jestli taky trochu neodjíždí na názorech pražské kavárny. Inu kdo se neotře o Zemana není IN

hejhej ( 9. června 2017 09:15 )

666provas:

anna1234 ( 8. června 2017 21:50 )

 .. pan profesor si pouze dovolil vyslovit názor, že člověk s diagnozou prezidenta by měl nárok na invalidní důchod. Jistě při své nezpochybnitelné inteligenci ví, že Zeman má nárok na důchod starobní. Je smutné, že na anonymních diskuzích si může vyslovit svůj názor kdokoli a když si dovolí vyslovit názor např. doktor Pirk, je to pomalu na pranýř.

polakk ( 8. června 2017 12:30 )

A znáte toto? O lithiu se již rozpoutala diskuze-Lithium(k výrobě baterií),krádež století a je to třeba zastavit!!! Celý příběh lithia začal před 30 lety.Komunisté nechali udělat průzkum v Krušných horách,kde zjistili velké množství wolframu a lithia,v hodně tří bilionů korun,tj. 3000 špičkových nemocnic do 14 krajů. 10-15 let by se nemuselo sahat do rozpočtů kvůli důchodovému systému. Podpora vědy, výzkumu, školství, možná i armády. Lithium je kauza největšího podvodu a největší hlouposti politiků v této zemi. U politiků je stále ticho. Poslanec KSČM vznesl dotaz na premiéra Sobotku, bez reakce. Australská fy je dva kroky od těžby lithia a na burze má zisk 2 miliardy korun,potřebné na otevření těžby.Není to jenom australská fy, ale i Karel Janeček, který chce těžit z odkališť. Karel Janeček, známý bojovník proti korupci, má ve své dozorčí nebo správní radě člověka, který se jmenuje Martin Hausenblas. Člověk, který v Ústí zakládal hnutí Pro Ústí a následně Pro kraj. Člověk, který měl politickou moc ovlivnit kolotoč nebo ten byznys kolem lithia v Ústeckém kraji. A taky si pozval zástupce firmy Tesla a nabídl jí možnost postavení fabriky na výrobu elektroautomobilů Tesla.Takže ta provázanost Janeček, Hausenblas, Tesla, lithium, je jasná.V poslední době kolem lithia krouží Albright Groups, což je konglomerát firem okolo Madeleine Albrightové. Ministerstvo průmyslu říká:"Šlo o volnou soutěž a kdo dřív přijde,ten dřív tzv. pere. Prý ČR nebude okradena,za tuny lithia získá 10.tis.Kč. Kolik stojí tuna lithia? 240.tis.Kč.Lze to zastavit pouze legislativou. V Chile má podíl 51 % pro stát.státu a drží kontrolu nad těžbou. Musí přijít politická strana, aby provedla změnu. Že se o tuto problematiku zajímají komunisté,TOP, ČSSD je patrné a důvod k likvidaci Babiše i Zemana. MYSLETE O CO GO!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa