Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čistka v Albertu: Padaly hlavy kvůli prošlým potravinám

Albert - ilustrační foto
Albert - ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: INT, mok - 
1. března 2012
18:24

Řetězec Albert, se rozhodl k razantnímu kroku. Zaměstnanci, kteří mohou za přelepování datumů trvanlivosti na sýrech a salámech budou propuštěni. První hlavy začaly padat na Praze 10.

Po nedávné kontrole Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI) v některých potravinářských řetězcích se zjistilo, že obchody přelepují datum trvanlivosti na potravinách, a to i několikrát. Šlo především o prodejny Albert, Tesco a Kaufland a Billa.

Vedení Alberta nyní přešlo k razantnímu řešení. Na Praze 10 se začalo vyhazovat a hlavy padají dál. „Pochybení, která byla v minulých týdnech odhalena v některých našich prodejnách, byla individuálně řešena s jednotlivými pracovníky a manažery prodejen či jejich zástupci. Bohužel totiž každé takové pochybení je i manažerským selháním,“ uvedla pro Novinky.cz Judita Urbánková, ředitelka komunikace řetězce Albert.

Podle Urbánkové pokračují v kontrole pravidel celého řetězce a případné chyby budou řešit individuálně.

ovadmoucha ( 7. května 2013 11:59 )

Kontrolor p. Hruška , jen ať chodí dále, protože ten "bordel" je nehorázný, masa se namáčí, sýry se přelepují, atd.Snad jediný supermarket Globus se tímto nenačichne.V některých obchod hrůza, hlavně, že konrolují malé obchůdky a buzerují za nesmyslné věci, které by je v supermarketech ani nenapadly.

zdan ( 5. března 2012 18:45 )

Toto by se v Německu stat nemohlo,protože by se zakazníci těmto obchodum vyhnuli velikým obloukem.My budeme nadávat a stějně tam v rámci slevovych cen stejně polezem.

kvetahana ( 5. března 2012 10:21 )

Opět mi tu něco, nejméně ve dvou variantách, chybí - a sice reakce dodavatelů "potrefených" výrobků - to je přeci na pořádnou žalobu. A to druhé je reakce státních zastupitelství. Či snad cílené, vědomé ohrožování zdraví, byť anonymních občanů, není trestným činem? Už vůbec pomíjím,že dopustit se něčeho takového drobný soukromníček,okamžitě má na krku správní řízení o odebrání živnostenského listu pro prodej potravin.

alexadex ( 5. března 2012 07:34 )

Doufám, že vyhazov dostali Ti, co to nařídili a NE Ti, co jen plnili příkaz nadřízeného!!! Ze strachu, že příjdou o práci, to asi udělat museli...pokud to nebyly cizinky, které Albert a jiné řetězce tak rádi zaměstnávají. Těm by to totiž bylo úplně jedno, co my tady jíme!!!

jana999 ( 1. března 2012 21:26 )

no opravdu, dneska být zaměstnancem, to je terno, něco ti nařídí a pak tě za to vyhodí. Žádný zaměstnanec nemá potřebu takhle podvádět, nic z toho nemá, je jasný, že je mu to poručeno ze shora. Brrr, já jsem tak ráda, že jsem pracovala za komunistů, kde jste, když jste byla v právu zastání měla, což dnes není

Zobrazit celou diskusi