Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Albert a Penny přelepují obaly cizích výrobků: Dělají z nich české

Povězte potraviny, odkud pocházíte? Z Čech nebo zahraničí?
Povězte potraviny, odkud pocházíte? Z Čech nebo zahraničí?  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
14. února 2012
14:22

Další aféru s přelepováním potravinářských výrobků řeší Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Opakované přelepování data trvanlivosti se už bohužel stalo evergreenem, který se stále ještě nepodařilo ze všech supermarketů vymýtit, teď se navíc ukázalo, že české výrobky vlastně nemusí mít s Českem příliš společného. Snad jen kromě místa prodeje.

Přelepky "Česká kvalita" na provozovně Penny Market v Českých Budějovicích klamaly. Prozradili to kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Skrývaly se pod nimi výrobky ze sousedních zemí - kuřecí řízky a zavináče z Polska a tavené sýry ze Slovenska.

Podrývá to přitom důvěryhodnost českých vlaječek na výrobcích.

Vedle toho si díky objevu na Praze 10 v obchodě Albert sype na hlavu popel i společnost Ahold. Prý kvůli selhání kontrolních mechanismů se zde objevily potraviny, u kterých byla opakovaně přelepována doporučená doba spotřeby. Lehko se pak stane, že z takového Eidamu rázem máte Nivu, aniž byste o to stáli.

"I když se zde jednalo pouze o dva kusy závadných potravin, SZPI bere takové případy velmi vážně," řekl ředitel inspekce Jakub Šebesta. Penny Market pak musí všechny své údajně české výrobky překontrolovat. Správnímu řízení a pokutě se však oba řetězce nevyhnou. Snad si tedy napříště dají pozor, co přesně prodávají.

hakari.takara ( 17. února 2012 08:40 )

Když jsem ještě pracoval pro Albert, tak v naší prodejně našla čojka olezlý párky. Ta vedoucí toho úseku plus dvě prodavačky musely zaplatit v tu dobu dohromady 8.000kč, což z toho platu byly velký peníze. I bez toho považuju Ahold za jednoho z nejhorších zaměstanavtelů- šílená šikana, dress code ( obuv předepsané barvy, které nám firma nezakoupila, ale požadovala to po nás. Dále černé dlouhé kalhoty i v létě v prodejně bez klimatizace... taktéž si je zaměstanci museli zakoupit ze svého platu sami. Nedodržování zákoníku práce, nulové přestávky zaměstnanců... Nikde jsem se s větší šikanou opravdu nesetkal.

djaba ( 14. února 2012 21:34 )

Jak asi ověřím ,zda třeba mléko , máslo , vejce nebo i pivo je české ? Přivezou to v kamionu třeba z Indie a zabalí do krásného česky se tvářícího obalu a dobrou chuť .

vejkyt ( 14. února 2012 15:58 )

jak jednoduché pokud se na určitý market provalí skandál už nikdy v něm nenakupovat dokud nezkrachuje ty ostatní by si to pak rozmysleli. bohužel český zákazník by koupil i hromadu plísně pokud by byla levnější než sýr jinde bohužel u nás by to bylo naopak rozkřiklo by se že tam maj levný sýry a měli by plno

e.44 ( 14. února 2012 15:40 )

Aspoň to z těch novinek.cz opisujte pořádně Albert přelepuje dobu trvanlivosti, Penny dělá z polských a slovenských výrobků české. Což ovšem neni žádná novinka. Pochybuji, že by to ještě někdo nevěděl.

opportunity ( 14. února 2012 14:52 )

a když najedu na jiný člonek, vyjede replama: PENNY: Nakupujte hezky česky!

Zobrazit celou diskusi