Během měsíce zasílali čtenáři Blesku dárcovské SMS, aby podpořili Vyšší Hrádek, a s příspěvkem od Nadačního fondu J&T se nakonec vybraná suma vyšplhala na částku 16 361,50 koruny. Část peněz už Vyšší Hrádek i vy užil.

„Z této částky bylo zakoupeno vybavení domácnosti, a to sporák, koberec a vysavač,“ popsala Blesku Iveta Blažková s tím, že je ráda, že se rozhodli zapojit do projektu Srdce pro vás.

„Jít do projektu pro nás byla šance ukázat široké veřejnosti, že lidé s mentálním postižením dokážou žít v běžných domácnostech v komunitě. Zpětně projekt hodnotíme pozitivně.

Uživatelé služby se aktivně zapojili do rozhovorů s redaktory, získali tak pro sebe nové zkušenosti a zvýšili si sebevědomí. Navíc se pro organizaci podařilo získat finanční prostředky,“ dodala Blažková.

O organizaci

  • Vyšší Hrádek poskytuje tři služby – domov pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení a denní stacionář.
  • Většina z 90 klientů Vyššího Hrádku žila v minulosti v ústavu, nyní však bydlí v domácnostech.
  • Vyšší Hrádek poskytuje sociální služby ve Středočeském kraji v městech Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Čelákovice, Kostelec nad Labem a v jejich okolí.

Služby organizace Vyšší Hrádek

  • Chráněné bydlení: Sociální služba pro lidi s mírnějšími formami postižení. Asistenti podle potřeby dochází za klienty do domácností.
  • Domov pro osoby se zdravotním postižením: Služby pro těžce mentálně postižené. Asistenti jsou přítomni čtyřiadvacet hodin denně.
  • Denní stacionář: Ambulantní služba. Vzdělávací kurzy a doprovod klientů na kulturní či sportovní akce a nácviky každodenních činností.

Grant pro organizace

Blesk chce pomoci nadacím, spolkům, nadačním fondům či obecně prospěšným společnostem. V rámci projektu Srdce pro vás spolupracujeme s Nadačním fondem J&T. A ten nově vypisuje grant.

Co je cílem? Umožnit neziskovým organizacím projít hodnocením spolehlivosti a ucházet se o značku Spolehlivá veřejně prospěšná společnost. Pomoci získat finanční podporu prostřednictvím DMS kampaně.

A hlavně – vybrané neziskové organizace dostanou rozsáhlý prostor v deníku Blesk. Hlaste se až do 30. 6. 2017 na www.nadacnifondjt.cz

Fotogalerie
7 fotografií