Byl to už jubilejní 10. charitativní výstup na nejvyšší českou horu. Ale i přes silnou nepřízeň počasí byli nakonec všichni spokojeni. Vybralo se krásných 1 201 480 korun! Tato částka se do poslední koruny rozdá nemocným a handicapovaným dětem! Letošní akce byla věnovaná hlavně dvouletému Tomáškovi Fialovi, který bojuje se spinální muskulární svalovou atrofií (SMA).

„Tomáškovi jsme předali symbolicky šek na čtvrt milionu korun. Peníze půjdou na neurorehabilitace, které mohou Tomáškovi pomoci, aby začal chodit a třeba někdy v budoucnu zdolal Sněžku i sám po svých,“ popsala Blesku po akci spoluzakladatelka NF KlaPeto Kateřina Klasnová s tím, že zbytek peněz se dále na podzim rozdělí mezi ostatní děti, které to moc potřebují.

-2 °C a vítr 70 km/h

„Počasí bylo opravdu nevyzpytatelné, proto ani nejezdila lanovka na vrchol. Tam jsme letos naměřili dokonce minus 2 stupně a vítr byl 70 km za hodinu. Ale i tak jsme si to užili skvěle, byl to zase pořádný adrenalin,“ pokračovala dále Klasnová. Tento rok se na Sněžku navíc rozhodl vydat rekordní počet amputářů, kteří šli s handicapovaným sportovcem a spoluzakladatelem NF KlaPeto Jaroslavem Petroušem.

„Zúčastnilo se jich 23. Jedna slečna byla dokonce po amputaci obou nohou a vše zvládla s úsměvem,“ dodává Klasnová.

Tomáškovi rodiče děkují

„Mnohokrát děkujeme Blesku a Nadačnímu fondu KlaPeto za to, že poskytli šanci našemu synovi Tomáškovi k dalšímu rozvoji jeho tělesných i duševních schopností. A že celoročně pomáhají postiženým dětem. Pro nás jako pro rodiče je to nesmírná pomoc. Výstup na Sněžku ukázal, že k sobě lidé navzájem nejsou lhostejní,“ vyznala se maminka Monika.

Stále můžete pomoci

Sněžka už je sice pro letošní rok zdolána, ale pokud chcete pomoci, máte stále šanci! Sbírka totiž běží dál! Můžete si pořídit charitativní trička na stránkách www.klapeto.eu za 300 Kč. Přispět můžete samozřejmě také přímo, a to jakoukoliv částkou na transparentní účet NF KlaPeto: 2001375049/2010

 

Video
Video se připravuje ...

Tomáš, Monika a Tomášek jsou šťastní. Chlapeček s diagnozou SMA dostal zolgensmu, nejdražší lék světa. Karel Janeček

Fotogalerie
10 fotografií