Informaci o zpoždění výroby "pětky" iPhona přinesla agentura Reuters, opírá se o 3 zdroje z blízkosti společnosti Apple, které nechtěly být jmenovány. Jedním z důvodu, proč se iPhone 5 nedostane do regálů v klasickou dobu kolem června, je pravděpodobně výpadek výroby součástek způsobený zemětřesením v Japonsku.

Nový iPhone bude mít prý rychlejší dvoujádrový procesor, jinak bude vypadat podobně jako současná verze iPhone 4, uvedl jeden ze zdrojů. Podnikové výrobní plány zatím nejsou veřejné. Spekuluje se, že Apple opustí koncept skleněného zadního krytu a vrátí se ke kovu jako u první generace.

Apple klasicky mlčí a mlží

Další změnou bude také kvalitnější fotoaparát. Firma žádné oficiální informace nevydává a, jak je jejím stylem, mlčí. Jeden čas se v médiích objevovaly informace, že nový iPhone bude mít i mini levnější verzi, nebo že s ním bude možné platit jako s kreditní kartou.

Mobilní telefon iPhone je jedním z nejúspěšnějších produktů americké firmy. Za poslední čtvrtletí minulého roku se jich prodalo přes 16 milionů a na tržbách Apple se podílely z více než jedné třetiny.Současnou verzi iPhone 4 představil generální ředitel společnosti Apple Steve Jobs loni v červnu. Dodávky na trh pak začaly ve stejném měsíci.

Soudy se Samsungem

Dodavatelé telefonů pro americkou firmu Apple začnou vyrábět komponenty pro mobily iPhone nové generace letos v červenci nebo srpnu. Hotové telefony se pak začnou distribuovat na trh zřejmě v září.

Apple se v současnosti soudí se Samsungem za to, že prý korejská firma otrocky okopírovala design jejich zařízení u výrobků řady Galaxy. Samsung naopak žaluje Apple za použití některých svých patentů v iPhonech. Situace je vyhrocená také z toho důvodu, protože Samsung Applu dodává některé součástky, například procesory. Obě firmy jsou tak na sobě finančně závislé.