Postup je jednoduchý. Nejprve si zdarma stáhnete a nainstalujete aplikaci z App Store pro telefon iPhone. (Do budoucna se počítá ještě s platformami Android a Windows Phone 7.) Následně si v obchodě vyberete nějaké zboží, které byste si rádi koupili, ale bojíte se, abyste za něj nezaplatili zbytečně moc.

V tu chvíli vytáhnete váš chytrý telefon, nasměrujete ho na čárový kód a pomocí fotoaparátu kód dešifrujete. Do vašeho přístroje se v ten moment obratem vrátí seznam zboží i s cenami a odkazy na obchody z databáze.

V databázi je již přes 300 obchodů

Po zhruba měsíčním působení na trhu obsahuje databáze přes 300 obchodů a jejich počet i nadále stoupá. Pokud však vyrazíte do nejbližšího supermarketu a pro zajímavost si budete chtít zjistit, kolik stojí sušenka či nanuk někde jinde, úspěšní nejspíš nebudete. To je ale celkem logické. Páteř databáze musí tvořit především produkty, u nichž je sleva v řádech stovek či tisícovek korun. Typickým příkladem může být elektronika.

Neházejme ale flintu do žita, databáze obchodů se rozšiřuje každým dnem, takže při dalším rozšiřování dojde třeba i na sušenky a nanuky.

Více o aplikacích pro chytré telefony a moderních technologiích naleznete ZDE.