První kroky inspektora mířily do infocentra. To by mělo být ve středu města. Ale nebylo… Až místní ukázali prstem směrem na obchodní centrum Alkron. „Cedule nikde nejsou kvůli nedávné rekonstrukci náměstí. Do čtrnácti dnů by se to mělo změnit,“ říká Veronika Navrátilová, pracovnice infocentra.

Když už ale turista infocentrum objeví, tak dostane všechny potřebné informace. Pracovnici nezaskočila žádná otázka. Na dotaz, kde se nachází například pohotovost, dostal inspektor zdarma mapku, kde je vše důležité vyznačené.

Jak se v Jeseníku zabavit

Co se ale v okolí dá dělat? V infocentru jsme dostali hned několik tipů. Děti a mladé lidi nejvíc zabaví návštěva Adrenaline Parku Jeseníky, kde je připravená spousta atrakcí, od střílení z luku a šípu přes jízdu na koni až třeba po řízení čtyřkolky.Na všechny atrakce se dá jít zvlášť, za ceny začínající kolem stovky. Výhodnější je ale balíček několika atrakcí, které vystačí na celý den zábavy. Ceny balíčku začínají na 890 korunách.

V okolí jsou také dvě jeskyně – Na Pomezí a Na Špičáku. Ta první je největší v Česku. Jeseník proslul narozením ta a dát si k tomu třeba chlazené pivo. Zajímavostí je, že nápoje se chladí v korytě, kde teče studená voda, a lidé se tam obsluhují zcela sami.

Na odchodu pak nechají tolik peněz, kolik uznají za vhodné. doktora Vincenze Priessnitze, který léčil vodou a vybudoval zde lázně. Ty fungují dodnes a člověk si v nich může parádně odpočinout. Například vířivka pro čtyři osoby včetně občerstvení vyjde na hodinu na 500 korun.

Za občerstvení v Lesním baru zaplatí člověk podle vlastního uvážení
Autor: lesnibar.cz

Nad lázněmi jsou turistické stezky, které je možno zdolat pěšky i na kole a občerstvit se přitom prameny ledové pitné vody.

Co se ubytování týče, není v Jeseníku nouze o volné penziony. Jejich ceny se pohybují od 300 do 500 korun za noc. Ve dva kilometry vzdáleném Bobrovníku je pak kemp, kde lze postavit stan už za 39 korun. Kemp má i šestilůžkové chatky za 1260 korun na noc.

Tip bleskové inspekce:

Za návštěvu v okolí Jeseníku stojí ještě Lesní bar, který je na cestě z Horní Lipové na horu Smrk. V něm si člověk může sám ugrilovat, upéct buřta a dát si k tomu třeba chlazené pivo. Zajímavostí je, že nápoje se chladí v korytě, kde teče studená voda, a lidé se tam obsluhují zcela sami. Na odchodu pak nechají tolik peněz, kolik uznají za vhodné.