Čtyřhvězdičkový kemp je něco jako pětihvězdičkový hotel. Certifikát získá na tři roky za poplatek od společenstva Kempy a chatové osady ČR po splnění podmínek, jako je například nutnost mít dětské hřiště, teplou vodu nebo sportoviště. Kemp Bezdrev se pyšní certifikátem už tři roky. „Určitě máme v plánu jej na další roky obnovit,“ řekl František Šrámek, správce kempu.

Po povodni začali znovu

Hosté mohou paradoxně poděkovat povodni, kterákemp zaplavila v roce 2002. Chatky totiž dostaly nový nábytek a lůžkoviny. Povlečení si půjčíte za 50 Kč. Cena za noc v chatce se pohybuje okolo 250 Kč, podle počtu osob. V areálu najdete rybářskou restauraci a dva bufety s typicky kempovými jídly. Třeba smažák a hranolky za 90 Kč. Personál však trochu pokulhává. „Rodiče si v restauraci objednali gin s tonikem a přinesli jim Jima Beama,“ směje se Kristýna z Pardubic, která je v kempu poprvé. „Jsou to většinou brigádníci a musíme je teprve zaučit,“ obhajuje zaměstnance majitel kempu Pavel Horák.

Fotogalerie
5 fotografií

Toaletní papír bude, slíbili

Na okraji kempu jsou staré záchody, které vypadají jako z Hitchcockova filmu. „Ty jsou jen záložní. Hosty odkazujeme na nové toalety o kousek dál,“ říká Šrámek. V srdci kempu jsou kromě nových, čistých toalet také sprchy na dvacetikorunu. Toaletního papíru se ale nedohledáte. „Není tady. To máte pravdu, ale trápí nás to. Pojďte se mnou, ukážu vám, že už to řešíme,“ hnal inspekci Horák do kanceláře, aby si prohlédla zásobu toaletního papíru. „Dáme ho tam a za hodinu se válí po zemi. Museli jsme vymyslet úchyt,“ bránil se majitel. Nakonec slíbil, že do pondělka bude toaletní papír na všech záchodech.

Hvězdičky jen s odřenýma ušima

Čtyři hvězdičky jsou podmíněny i směnárnou a možností platit kartou. „Tohle nemáme, protože nám to nepřijde důležité,“ přiznává Horák. Kuchyňka, pračka nebo žehlička, sociální zařzení přímo na chatce (chatky typu A) či italská šlapadla, sice nejsou zadarmo, přesto z kempu dělají nadstandardní místo. Bezdrev si i od inspektora Blesku čtyři hvězdy zaslouží. Nejen za čistotu, ale i třeba za to, že při rezervaci nechtějí zálohu dopředu a spolehnou se na dané slovo…