Náhlý přívalový déšť přinesl i náhlou radost. Již několik dnů trvající tropická vedra sužovala zvířata, rostliny i občany Prahy. Proto když v neděli 5. srpna začalo pršet, většina místních měla radost. Voda v některých místech však nestíhala odtékat a zaplavila ulice.

V Terronské 23 v Praze 6 proto vznikla poměrně velká vodní plocha. Toho využila parta recesistů a s rybářskými pruty čekala na „záběr“. Na kapry líčili jen kousek od Vítězného náměstí: „Dalo by se říct, že je tu poměrně hodně řeky,“ komentoval situaci autor videa.

Jezera, vlny a masážní trysky

Velké množství vody se valilo i po kopci dolů ulicí Jugoslávských partyzánů: „Surfová vlna byla níže na Podbabské. A pokud byste hledal masážní trysky, tak ty byly na zahradách domů Podbabská 10, 12 a dál,“ komentoval příspěvek Michal. V Kotěrově ulici zase vzniklo v nedostavěném chodníku dočasné jezírko.

Podle silničářům však nešlo o nic vážného: „Nezaznamenali jsme žádný větší problém během přívalových dešťů. Jedině v tunelech se musela regulovat rychlost vypouštění vody, ale nejednalo se o nic zásadního,“ řekla mluvčí Technické správy komunikací hlavního města Prahy Barbora Lišková.

Video
Video se připravuje ...

Pražané si užívali déšť. Michal Petera, Petr Mareš

S ní souhlasí i mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek: „Nezaznamenali jsme žádnou poruchu nebo komplikace,“ vysvětluje Mrázek. Malé vodní plochy vznikly kvůli velkému množství, které během několika minut spadlo. Kanály proto nestíhaly odčerpávat vodu.

Fotogalerie
3 fotografie