V pondělí během protestní akce na Letišti Václava Havla v Praze prohlásili taxikáři, že jdou podat trestní oznámení na primátorku Adrianu Krnáčovou, která podle nich svou nečinností přispívá ke stále nevyřešené otázce provozování dopravní služby Uber na území metropole. Pokud do pátečních tří hodin odpoledne nedojde ze strany magistrátu k vyřešení situace, chce Sdružení českých taxikářů přikročit ke generální stávce.

Zástupci taxikářů si podle primátorky na úřadě nedomluvili žádnou schůzku, ani se po pondělní akci na letišti nepokusili magistrát kontaktovat. „Na ultimáta jsem nikdy nereagovala, nicméně i kdybych to tentokrát udělat chtěla, nic bych nezmohla. Taxikáři nechápou, že město nemůže Uber zakázat, ani pro něj určovat podmínky. To je úlohou těch, kteří vytvářejí zákony,“ uvedla Krnáčová. Město podle ní může jenom řidiče Uberu kontrolovat, což dělá. Zbytek je na ministerstvu průmyslu a obchodu.

Podle dostupných informací je Sdružení českých taxikářů jinou organizací než Asociace koncesionářů v taxislužbě, která v loňském roce také kvůli Uberu blokovala magistrálu.

Podívejte se na pondělní vyjádření taxikářů na letišti a fotografie z protestu:

4

Fotogalerie
11 fotografií