Celní správa, která vykonává dohled nad hazardními hrami od začátku letošního roku, provádí v hlavním městě razie pravidelně. Za provozování her bez příslušného povolení hrozí pokuta až do 50 milionů korun a propadnutí vybavení a zařízení, které slouží k nelegálnímu hazardu.

Herna ve Vysočanech

Naposledy celníci 23. srpna zavřeli nelegální hernu v pražských Vysočanech. V provozovně, která neměla povolení od ministerstva financí, zabavili devět automatů, příslušenství ke hrám a 28 000 korun.

U konkrétní herny bylo zajímavé, že měla platné povolení na jeden výherní přístroj, což ovšem vůbec neodpovídalo realitě,“ uvedla Kurková, mluvčí pražských celníků.

Herna jako „dobročinný spolek“

Provozovatelé hazardních her se někdy snaží obcházet zákon. V některých případech tak hernu vydávají za dobročinný spolek, kdy případnou hru interpretují jako příspěvek spolku nebo jako hráčský klub s členskými kartami.

Začátkem srpna například celníci zasahovali podruhé v herně v Modřanech. Její majitel se snažil zabránit odhalení podvodu tím, že do místnosti u vstupu umístil legální přístroje a nelegální byly v prostoru, kam měli přístup jen vybraní hráči.

Fotogalerie
9 fotografií