Soud začal v 9 hodin, skončil před polednem. Soudkyně ho odložila na neurčito, a to kvůli kolapsu Daniely K. (23). Tu předvolal jako svědkyni. „Přišli jsme do kavárny na Malou Stranu a tam jsme si objednali pití. Když jsem odcházela ze záchodu, tak mě...,“ stihla říct roztřeseným hlasem svědkyně, než se přímo v místnosti sesunula na zem a začala plakat. Soudní síň nechala soudkyně vyklidit a nařídila přestávku.

Danielu K. ji přiběhla utěšit její sestra. Několik minut po kolapsu přijeli záchranáři, kteří ji odvezli do nemocnice. Poté soudkyně začala vyslýchat další svědkyně, a to kamarádky Daniely K., které na místě, když k napadení došlo, byly s ní.

Rozlučka se svobodou

Obě popsaly, že ten den slavily rozlučku se svobodou jedné z nich a kavárna na Újezdě byla jejich další zastávkou, kde si daly kávu a malé pivo. „Když se Daniela vrátila ze záchoda byla bílá a řekla nám, že jí škrtila nějaká ženská na záchodě. Sedla si a brečela. Já jsem si jí všimla, protože to byla velmi výrazná osoba, tak jsem se jí zeptala, jestli jí škrtila a řekla, že ano, že je sexuální deviant, že bere léky," uvedla Natálie S., jejíž rozlučku se svobodou dívky slavily.

Další z předvolaných svědkyň Arpi H. uvedla, že to byla právě ona, která zavolala policisty. V telefonátu sdělila, že napadli její kamarádku v kavárně a útočnice je pořád na místě. Policisté tam byli asi za dvacet minut a začali bezprostředně případ řešit. Otřesenou Danielu K. i Michelle Sudků vyslechli. 

Obhájce policistů Eduard Bruna:

Nechtěly na služebnu

Dívky se podle výpovědi Natálie S. a Arpi H. shodly na tom, že nechtějí případ řešit a policisty poprosily, aby vše proběhlo tak, aby nemusely na policejní služebnu. Podle svědkyně Arpi H. policisté dívkám řekli, že to není tak jednoduché. Nakonec se dohodli, že Michelle Sudků nechají převézt do Bohnic. Po výslechu svědkyň soudkyně líčení odročila na neurčito.

Vražedkyně z Anděla

Sudků, která podle lékařů trpí nekrofilním a útočným sadismem, napadla dívku na toaletách kavárny 5. července 2016. Pokusila se ji uškrtit tričkem, dívku zachránilo to, že se aktivně bránila a podařilo se jí přivolat pomoc. Přivolaní policisté, kteří nyní čelí obžalobě ze zneužití pravomoci, ale Sudků nechali pouze převézt do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích, lékařům navíc informace o útoku nepředali.

Napadená žena ve své výpovědi na policii uvedla, že jí zasahující policisté dali na výběr – buď bude muset na služebnu kvůli sepsání záznamu, nebo nic nenahlásí a oni se postarají, aby byla útočnice převezena do Bohnic.Sudků lékaři o dva týdny později z léčebny propustili, v ten samý den ubodala jinou ženu v obchodním centru. V době útoku byla podle soudu příčetná, chtěla se prý lékařům pomstít za to, že ji propustili, a zajistit si další pobyt v léčebně. Za vraždu a pokus o ni jí pražský městský soud uložil 30 let vězení.

Fotogalerie
38 fotografií