Největší výstava harleyů, 60 tisíc motorkářů ze 71 zemí, čtyři hudební scény, možnost zdarma si vyzkoušet jakýkoliv motocykl, sledovat spanilé jízdy Prahou nebo gala zápas v thajském boxu Muaythai. Nejen to čeká návštěvníky v  programu celosvětové oslavy 115. výročí značky Harley-Davidson v Praze už za dva dny. „Chtěli jsme mimořádně atraktivní a přitažlivé místo,“ vysvětlil výběr metropole a holešovického Výstaviště jako centra oslav manažer společnosti Trevor Barton.

Harley-Davidson je hlavně symbolem životního stylu a nespoutanosti, okusit atmosféru motorkářského světa mohou všichni zájemci od 5. do 8. července v hlavní expozici na Výstavišti i na dalších místech hlavního města a středních Čech.

Spanilé jízdy i thajský box

Bohatý program v rámci oslav nabídne například organizované jízdy na motocyklech Prahou, a to 6. července mezi 21:30 a 23:00 hodinou nebo 7. července v době od 10:00 do 14:00 hodin. Trasa jízd oba dny povede z Letné přes Hlávkův most, Václavské náměstí, Mánesův most a ulicí Milady Horákové zpět. Na pódiích zahrají třeba rockeři z Mladé Boleslavi Full House nebo Iron Maiden Revival Praha. Motocyklové akce pak v rámci pátečního galavečera Mistrovství Evropy v Muaythai doplní šampion! Do ringu nastoupí legendární thajský boxer Buakaw Banchamek (36).

Omezení dopravy jen na „sedmičce“

Desítky tisíc návštěvníků a motorek z celého světa na jednom místě znamenají také dopravní omezení. Dotknou se pouze Prahy 7. „Všechna opatření jsou koordinována s bezpečnostními složkami tak, aby došlo k co nejmenšímu omezení rezidentů nebo obyvatel přilehlých oblastí. Věříme, že ostatní městské části konání akce nepocítí,“ řekl Blesku  Jakub Koutek, mluvčí 115 Harley-Davidson.

„Zahraniční návštěvníci k příjezdu využívají doporučené trasy napříč Evropou. Na území Česka se slévají do tří základní směrů. Na Výstaviště tak budou přijíždět od Ústí nad Labem Holešovičkami, po D1 a v Praze po Magistrále a od Plzně přes Břevnov, tunelem Blanka a Trojský most,“ dodal. Objížďka do oblasti Císařského ostrova povede po trase: Veletržní, Bubenská, Železničářů, Plynární, Argentinská, most Barikádníků, Povltavská, Nová Povltavská, Trojský most, Holešovické nábřeží, Za Elektrárnou. Také hromadná doprava dočasně změní trasy a časy odjezdů, konkrétně tramvajové linky číslo 6, 12, 17, 93 a 94.

Uzavírky komunikací pro dopravu 5. až 8. července:

* U Výstaviště – celá komunikace
* Dukelských hrdinů v úseku Veletržní – U Výstaviště
* Partyzánská v úseku U Výstaviště – Na Zátorách
* Strojnická v úseku Veletržní – Dukelských hrdinů
* Za Elektrárnou v úseku Holešovické nábřeží – U Výstaviště

Změny v provozu MHD:

* od 5. 7. (0:30 hodin) do 9. července (4:30 hodin) bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Výstaviště Holešovice – Nádraží Holešovice,
* v denním provozu bude zavedena autobusová linka X156 v trase Strossmayerovo náměstí – Řezáčovo náměstí – Veletržní – Strojnická a zpět.

Fotogalerie
8 fotografií