Vokály, které znějí jako mantra, pronikavé a téměř mystické. Nejen ty patří k charakteristikám The Blaze. Bratranci Alricovi založili kapelu v roce 2016. Jejich předešlá práce především ve vizuálním umění posunula jejich klipy na zcela jinou úroveň, jsou to spíš takové krátké filmy. To ocenila i veřejnost a odborníci. Jejich klipy se pyšní 100 miliony shlédnutí a také několika cenami.

„Mám neskutečnou radost, že v Praze na Metronomu konečně přivítáme The Blaze. Tak trochu splněný sen. Za posledních šest let hráli The Blaze na těch největších festivalech a letos na jaře se chystají zaplnit evropské arény. Jedno z nejvýraznějších jmen, které francouzská elektronická scéna nabízí. Nemůžu se dočkat,“ říká Anthony Jouet, International Artist Booker Metronome Prague 2024.

V rámci koncertního turné k prvnímu alby překročili bratranci i hranice Evropy, což je inspirovalo k druhému albu s názvem Jungle. Nabití novými zkušenostmi z cestování posunuli vizuální tvorbu a hudbu ještě dál. Rozhodli se být ještě více všestranní. „Snažíme se najít lidské prvky nebo aspekty na místech, kde štěstí není tak zjevné nebo výrazné. Z těchto míst pak čerpáme inspiraci k vytváření básní a kontrastů ve své tvorbě,“ vysvětlují Guillaume a Jonathan Alricovi.

Na obal nového alba vybrala dvojice snímek umělce jménem Pablo López Luz, který zachycuje podstatu a šílenství Mexico City, obrovského města a archetypu přestupních míst, která opouštíte, nalézáte nebo se v nich ztrácíte. To vše lze najít na novém albu The Blaze a v jejich hudbě.

Fotogalerie
35 fotografií