Výstava nabídne motoristům a milovníkům aut pohled do minulosti. „Nazvali jsme ji Náš příběh. Jde o běh přes tři století, který mapuje vývoj automobilu a jeho sílící vliv na lidskou společnost,“ uvedli organizátoři.

„Děje se tak na základě vizuálního 3D zpracování velkých milníků automobilové historie od prvního automobilu přes rychlostní rekord, cestu kolem světa Hanzelky a Zikmunda až třeba po první airbag a katalyzátor,“ doplnili. Auta na náplavce zároveň připomenou 70. výročí, které letos oslavil časopis Svět motorů.

Bohatý program

Ve čtvrtek, v pátek a v sobotu mohou návštěvníci navíc vždy ve 21.30 a poté ještě jednou ve 21.50 sledovat na 30 metrů dlouhé a 15 metrů vysoké vodní stěně na Vltavě unikátní světelnou trojrozměrnou show. Návštěvníky čeká i série koncertů. 

Jako první se postaví na pódium populární kapela Jelen, hlavní večerní čas ve čtvrtek bude patřit jedinečnému propojení skupiny Monkey Business s originálním Danem Bártou a bývalou hvězdou souboru Tonyou Graves. V pátek zahraje speciální akustický koncert Tomáš Klus a v sobotu Vladimír 518. Více o programu se dozvíte ZDE.

Fotogalerie
32 fotografií