Zvláštní páteční představení je v programu poslední červnový den na smíchovské náplavce a 28. července u smyčky smíchovského nádraží. Tam bude věnováno legendární Tatře T3, nejvyráběnějšímu typu tramvaje na světě.

Třináct lokalit

Projekce jsou nachystány vždy po setmění od pondělí do čtvrtka na 13 místech. Některá z nich jsou tradiční zastávkou turné kinobusu, na jiných se bude promítat nově. Po Hůrce se program přesune postupně do Kolodějí, Letňan, Košíř, Libuše, Čakovic, Hloubětína, Klánovic na Vypich a do Hlubočep. Lidé mohou na film zajít i na Brumlovku, koupaliště Ládví a do bohnické psychiatrické nemocnice.

K vidění budou komedie Instalatér z Tuchlovic, Bezva ženská na krku či Všechno nebo nic, vážnější témata zastoupí filmy jako Nickyho rodina, Spotlight či životopisné snímky Masaryk a Božská Florence. V programu je také pohádka Anděl Páně 2, akční Rogue One: Star Wars nebo animovaný hit Zootropolis.

Sbírka

Kinobus nabídne 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení. K dispozici bude pokladnička na sbírku, jejíž výtěžek poputuje na charitu.

Na projekce pod otevřeným nebem mohou lidé v Praze vyrazit také například do Holešovic ke klubu Cross a na výstaviště, na Letnou pod metronom a do smíchovského centra současného umění MeetFactory. V pátek promítání zahájilo karlínské letní kino Regina. Přesný program promítání naleznete zde.

Fotogalerie
6 fotografií