Šestý ročník akce Nalaďte se v metru nabídl na 50 hudebních vystoupení ve vestibulech, kudy chodí nejvíce lidí. Vystoupení mohli zažít cestující na Muzeu, Florenci, Můstku, Hlavním nádraží, na Vltavské nebo na Nádraží Veleslavín.

„Pražská MHD patří k nejlepším na světě. Chceme, aby jí co nejvíce lidí dalo přednost před jízdou autem. Proto se dělají i takové akce. Živá hudba v metru je určitě lepší než autorádio v zácpě,“ řekl s úsměvem Petr Dolínek (ČSSD), náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

Zájem o hudební zážitek byl obrovský už od rána. Například na Florenci se kolem jazzové kapely JaKuMaKuJa utvořil shluk více než padesáti lidí, který zaplnil takřka celý vestibul.

Podívejte se na vystoupení skupiny JaKuMaKuJa:

Lidé byli nadšení. „Ani jsem netušila, že se tahle akce chystá. Škoda, že takto nehrají v metru denně... Ovšem to bych asi chodila do práce pravidelně pozdě, protože bych se tu u nich zastavovala,“ rozesmála se Alena (34).

Muzikanti museli dokonce posluchače upozorňovat, aby se co nejvíce nalepili na kapelu, jelikož ostatní potřebují stihnout metro. Ovšem ani spěchajícím lidem nakonec prorážení ostatních nevadilo. Řada z nich se navíc přidala k poslechu.

Podívejte se na fotky z akce Nalaďte se v metru:

Fotogalerie
23 fotografií