Pražané ze čtvrtého městského obvodu mají v těchto dnech příležitost ovlivnit, jak to v jejich okolí bude vypadat. Pod záštitou radnice totiž probíhá série setkání, která se právě vzhledu veřejného prostoru směrem k budoucnosti věnují.

Ve čtvrtek 18. května proběhlo první takové setkání na Základní škole Jižní IV na Spořilově. Místní lidé tu debatovali společně s architekty a urbanisty, věnovali se otázkám starého Spořilova, ale i novějšímu sídlišti.

Další setkání s lidmi proběhne ve středu 24. května od 18 hodin na půdě Základní školy Plamínkové. Tady se budou zejména probírat lokality v Horní Krči, na Pankráci, Budějovické, Pražském povstání nebo Kačerově.

V pondělí 29. května se mohou ve stejném čase na podobné jednání těšit obyvatelé Braníku, Podolí a Dvorců. Pro ně se akce bude konat v prostorách Základní školy Nedvědovo náměstí. Ve čtvtek 8. června v Kulturním centru Novodvorská podobně proberou prostory Hodkoviček, sídliště Novodvorská, Dolní Krči a Lhotky. V pondělí 12. června se celá série setkávání završí na staré Nuselské radnici, kde se bude jednat o Nuslích a Michli.

Na základě konkrétních podnětů od lidí odborníci vytvoří pravidla a doporučení pro správu, revitalizaci a provoz veřejných prostranství v uváděných lokalitách. Finální podobu by radnice měla obdržet na podzim tohoto roku.

Jedním z veřejných prostorů Prahy 4, který se v současnosti revitalizuje, je také přírodní koupaliště Lhotka. Není však jasné, jestli se tu lidé letos stihnou vykoupat. Podívejte se, jak to na Lhotce aktuálně vypadá: