Zkouška sirén, která se rozeznívá každou první středu v měsíci, bude od února pro Pražany znamenat nový signál. Vždy tento den se totiž bude v Praze 1 konat „Vostrý kafe“, tedy čistě pánská sešlost v klubovně hotelu Juliš na Václavském náměstí. Projekt organizuje první městská část.

„Po ‚Čaji o sedmé‘ pro naše dámy přicházejí na řadu pánové, které budeme obdobně jako jejich něžné protějšky zvát na příjemná posezení s dobrým pitím i povídáním se zajímavými lidmi o zajímavých tématech,“ uvedl k tématu starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09). Ten se také stane hostem prvního setkání.

Debata o všem možném

Jednotlivá sezení se budou věnovat různým tematickým okruhům. Gentlemanské debaty proberou například také etiketu, vědu a techniku, investice, gurmánskou gastronomii nebo pánskou módu.

Projekt je určený prakticky všem mužům. Ačkoliv pozvánka uvádí věkové omezení od 25 do 55 let, podle uvedené zmínky postačí, pokud se pánové na tento věk pouze cítí. První akce proběhne ve středu 1. února od 19 do 21 hodin.

„Těším se na první únorovou středu a diskusi o aktuálních tématech, kterou nám určitě zpříjemní ochutnávka koňaků,“ dodal k události Oldřich Lomecký.

Kvůli omezené kapacitě je potřeba na setkání vždy dopředu provést rezervaci. Pro tyto účely je možné použít e-mail, případně volat na číslo 221 097 224. V případě elektronické pošty mají zájemci napsat do předmětu zprávy „Vostrý kafe“ a uvést své jméno a telefonní číslo.