Během víkendu takto zavolal na zloděje policii kolemjdoucí. Když ale strážci zákona dorazili na místo, našli pouze rozbité auto. Po několika minutách pátrání však uslyšeli řinčení skla. Pachatel se vrátil na místo a jen pár metrů od prvního vykradeného vozidla začal vykrádat další.

Když si jich zloděj všiml, nechtěl se jen tak vzdát a začal utíkat. „Policista muže vyzýval, ať se zastaví a vzdá se. Ten těchto opakovaných výzev neuposlechl, proto došlo na použití varovných výstřelů. Ani ty pachatele ale nezastavily a dál utíkal,“ vysvětlil pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Někteří zloději se do auta svou nešikovností ani nedostanou:

Video
Video se připravuje ...

V Kelčicích si dva členové gangu vylámali zuby. K peněžence odložené v autě se prostě nedostali Policie ČR

Nakonec se ještě pokusil schovat pod zaparkované vozidlo, ale policisty nepřelstil. Ti ho za použití donucovacích prostředků zadrželi. „Pětatřicetiletý muž se policistům ještě na místě přiznal k vykradení celkem tří vozidel. Také u něj byly nalezeny kradené věci a kladívko, kterým u nich rozbil okna,“ doplnil Daněk. Muž měl za sebou už dlouhou řádku podobných zločinů, za které byl odsouzen a dokonce vyhoštěn.

Znovu v Praze 4

Podobná krádež se udála i z úterý na středu. Tentokrát však byli na místě strážníci, kteří muže a dvě ženy dopadli. „V Bělehradské ulici si strážníci všimli zaparkovaného vozidla s houkajícím alarmem. Od vozidla se v tu chvíli začala vzdalovat skupinka tří osob. Strážníci zkontrolovali houkající vozidlo a zjistili, že má rozbité okénko u  spolujezdce. Hlídka bleskově pronásledovala jednu z osob a podezřelého muže dostihla v Závišově ulici,“ řekl mluvčí strážníků Jan Čihák.

Při dalším šetření události se na místo dostavily i dvě ženy, které se u  poškozeného vozidla předtím také nacházely. „Celou věc si následně k dalšímu opatření převzala Policie ČR,“ dodal Čihák.